Ga naar de inhoud
Spinazietaart

Spinazietaart

Geniet van een verrukkelijk hoofdgerecht met deze smaakvolle spinazietaart. Met bladerdeeg, hartige feta en walnoten is dit een hartige taart die je zeker eens moet proberen! Ook lekker als lunch.

30 M + 40 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegetarisch recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 2 eetlepels paneermeel
  • 2 tenen knoflook
  • 800 gr verse spinazie
  • 200 gr feta
  • 4 eieren
  • 200 ml kookroom
  • 1 theelepel oregano
  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 75 gr walnoten
  • peper en zout

Benodigdheden

  • cm springvorm van ca 22 tot 24
  • Bakpapier

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet de springvorm in met een beetje boter en gebruik bakpapier om de bodem te bekleden.


  2. Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur met een beetje olie of boter. Fruit hier de fijngehakte knoflook aan toe. Voeg de spinazie in delen toe en laat het slinken. Laat de spinazie uitlekken in een vergiet en druk overtollig vocht eruit. Indien je spinazie uit de vriezer gebruikt, laat deze ontdooien en druk ook het overtollige vocht er vervolgens uit.


  3. Klop in een kom de eieren en kookroom samen. Breng het mengsel op smaak met zout, peper en oregano. Verkruimel de feta en voeg deze toe aan het eimengsel. Meng goed.


    spinazietaart stap 1 spinazietaart stap 2 spinazietaart stap 3
  4. Voeg het spinaziemengsel toe aan het eimengsel en roer alles goed door elkaar. Schep als laatste de grofgehakte walnoten toe aan het mengsel.


  5. Bekleed de bakvorm met de plakjes bladerdeeg en druk deze goed aan elkaar. Prik gaatjes in de bodem met een vork. Strooi het paneermeel gelijkmatig over de bodem van het bladerdeeg. Dit helpt om eventueel overtollig vocht te absorberen. Giet het spinaziemengsel voorzichtig in de springvorm.


    spinazietaart stap 4 spinazietaart stap 5 spinazietaart stap 6
  6. Plaats de spinazietaart in de oven, als het kan iets onder het midden. Zo wordt de bodem lekker krokant. Bak de spinazietaart gedurende ongeveer 40 minuten, of tot de vulling stevig is en de bovenkant goudbruin is.


  7. Haal de taart uit de oven en laat hem een paar minuten afkoelen voordat je de rand van de springvorm verwijdert.


  8. Snijd de spinazietaart in punten en serveer warm. Het kan ook op kamertemperatuur worden geserveerd als hartige taart bij een brunch of lunch.


  9. Tip: vervang de feta ook eens door geitenkaas. En de walnoot eventueel door gebakken spekjes.