Spiraal taart met brie

Deze hartige taart met brie is niet alleen prachtig om te zien, maar ook erg lekker en vol met groenten.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor:

Bereiding

 Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de paprika in plakken en dep deze goed droog met keukenpapier. Snijd met een mandoline of dunschiller plakken van de wortel en courgette. Snijd ook de brie in plakken. Meng in een kom de eieren met de room, tijm, oregano en peper en zout. Bekleed nu de ovenschaal met het hartig taartdeeg door de plakken aan elkaar de maken.

 Prik wat gaatjes in het deeg en begin met het toevoegen van de groenten. Eerst rechtop een ronde wortel, dan courgette enzovoorts. Voeg tussendoor een ronde met gegrilde paprika of brie toe. Op het einde worden de cirkels steeds een beetje kleine en voeg je rondjes van de groenten toe. Giet het ei mengsel er overheen en bak nu af in ongeveer 35 minuten in de oven.

 Tip: Varieer met de groenten die je gebruikt zoals met zoete aardappel, gele courgette of aubergine.

 Tip: Heb je geen mandoline? Gebruik dan een kaasschaaf of dunschiller om plakken van de groenten te maken.

 Dit recept is gemaakt door Jaimy

194 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Jaimy Van Dijke

Mijn favoriete keuken is de Aziatische keuken zoals Indiaas, Thais en Japans. Dit zul je ook terug zien in verschillende recepten die ik deel op LeukeRecepten.nl. Maar natuurlijk deel ik ook recepten voor ‘gewone’ Hollandse pot of voor iets lekker snels voor doordeweeks.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.