Spiraal taart met brie

Deze hartige taart met brie is niet alleen prachtig om te zien, maar ook erg lekker en vol met groenten.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor:

Bereiding

 Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de paprika in plakken en dep deze goed droog met keukenpapier. Snijd met een mandoline of dunschiller plakken van de wortel en courgette. Snijd ook de brie in plakken. Meng in een kom de eieren met de room, tijm, oregano en peper en zout. Bekleed nu de ovenschaal met het hartig taartdeeg door de plakken aan elkaar de maken.

 Prik wat gaatjes in het deeg en begin met het toevoegen van de groenten. Eerst rechtop een ronde wortel, dan courgette enzovoorts. Voeg tussendoor een ronde met gegrilde paprika of brie toe. Op het einde worden de cirkels steeds een beetje kleine en voeg je rondjes van de groenten toe. Giet het ei mengsel er overheen en bak nu af in ongeveer 35 minuten in de oven.

 Tip: Varieer met de groenten die je gebruikt zoals met zoete aardappel, gele courgette of aubergine.

 Tip: Heb je geen mandoline? Gebruik dan een kaasschaaf of dunschiller om plakken van de groenten te maken.

 Dit recept is gemaakt door Jaimy

192 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Jaimy Van Dijke

Mijn favoriete keuken is de Aziatische keuken zoals Indiaas, Thais en Japans. Dit zul je ook terug zien in verschillende recepten die ik deel op LeukeRecepten.nl. Maar natuurlijk deel ik ook recepten voor ‘gewone’ Hollandse pot of voor iets lekker snels voor doordeweeks.

3 x pastasalades

Pastasalade met carpaccio
Pastasalade met tonijn
Gezonde pastasalade

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.