Summer rolls met garnalen
Verse loempia's van rijstvellen gevuld met knoflookgarnalen, wortel en avocado
Ingredienten
200 gr garnalen
1 teentje knoflook, fijngehakt
1 avocado
paar blaadjes sla
50 gr peen julienne
50 gr noedels
16 rijstvellen (te koop bij toko of AH)
(wok) olie om in te bakken
citroensap om te besprenkelen
chilisaus om er bij te serveren
Bereiding
Verhit de olie in een pan en fruit de knoflook aan. Voeg de garnalen toe en bak 2 a 3 minuutjes. Laat daarna afkoelen. Bereid de noedels volgens de verpakking. Verwijder de schil en pit van de avocado en snijd in stukjes en besprenkel met citroensap.






Vouw ook de zijkanten naar binnen zodat er een soort enveloppe ontstaat. Pak het buideltje en rol vrij stevig op. Herhaal dit met de rest. Serveer met chilisaus om in te dippen.
Tip: de rijstvellen plakken vrij snel. Maak je vingers daarom vochtig bij het rollen en leg ze eventueel op een natte doek. Bekijk dit handige filmpje om te zien hoe je de summer rolls makkelijk vouwt.