Ga naar de inhoud
Summer rolls met garnalen

Summer rolls met garnalen

Verse loempia's van rijstvellen gevuld met knoflookgarnalen, wortel en avocado. Deze kleurrijke summer rolls zijn een verfrissend en gezond gerecht voor zomerse dagen.

35 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.

Ingrediënten

Voor stuks

  • 200 gr garnalen
  • 1 teentje knoflook ( fijngehakt )
  • 1 avocado
  • blaadjes paarsla
  • 50 gr peen julienne
  • 50 gr noedels
  • 16 rijstvellen ( te koop bij toko of AH )
  • olie om in te bakken ( wok )
  • citroensap om te besprenkelen
  • chilisaus om erbij te serveren

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verhit de olie in een pan en fruit de knoflook aan. Voeg de garnalen toe en bak 2 a 3 minuutjes. Laat daarna afkoelen. Bereid de noedels volgens de verpakking. Verwijder de schil en pit van de avocado en snijd in stukjes en besprenkel met citroensap.


    summer rolls 01 summer rolls stap 2 summer rolls stap 3
  2. Week een rijstvel 30 sec in een kom met warm water. Leg het op een snijplank of werkblad. Verdeel een paar garnalen, wat noedels, peen julienne, sla en avocado in het midden. Sla een zijde over de vulling.


    summer rolls stap 4 summer rolls stap 5 summer rolls stap 6
  3. Vouw ook de zijkanten naar binnen zodat er een soort enveloppe ontstaat. Pak het buideltje en rol vrij stevig op. Herhaal dit met de rest. Serveer met chilisaus om in te dippen.


  4. Tip: de rijstvellen plakken vrij snel. Maak je vingers daarom vochtig bij het rollen en leg ze eventueel op een natte doek. Bekijk dit handige filmpje om te zien hoe je de summer rolls makkelijk vouwt.