Surinaamse snacks

2 lekkere gefrituurde Surinaamse snacks: cassave chips en bananenfrieten

Ingrediënten cassave chips:
Zonnebloemolie
Verse cassave (bij de toko)
Zout
 
Bereiding
Gebruik het liefst verse cassave, die kan je meestal halen bij de toko. Cassave is een soort van aardappel, zeer vergelijkbaar met deze smaak, alleen iets zoeter en steviger van structuur. Snijd de cassave in dunne plakken. Probeer ze niet dikker dan een halve centimeter te snijden. Zet een laagje zonnebloem olie in een pan op hoog vuur en bak de cassave chips hierin. Ze zijn klaar als ze een bruine kleur krijgen en ze krokant aanvoelen. Haal ze uit de pan als ze klaar zijn, laat ze even uitlekken en bestrooi ze met zout. Dan zijn ze klaar om te serveren.
 
Ingrediënten bananen frieten
Zonnebloemolie
Bakbananen
Zout en peper
 
Bereiding
Snijd de bananen in drieën, en daarna weer in vier delen. Je krijgt dan stukken van ongeveer 5 cm bij 1 cm, een goede afmeting voor lekkere frieten. Zet in de pan een klein laagje zonnebloem olie zodat de bananenfrieten goed in de olie liggen. Bak de bananen totdat ze een lekker bruin kleurtje krijgen. Laat ze even uitlekken en bestrooi ze met zout en klein beetje peper.
 
Beide gerechten zijn lekker als tussendoortje maar kan je ook serveren als bijgerecht bij een uitgebreide Surinaamse tafel.
 
4 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.