Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Surinaamse snacks

2 lekkere gefrituurde Surinaamse snacks: cassave chips en bananenfrieten

Ingrediënten cassave chips:
Zonnebloemolie
Verse cassave (bij de toko)
Zout
 
Bereiding
Gebruik het liefst verse cassave, die kan je meestal halen bij de toko. Cassave is een soort van aardappel, zeer vergelijkbaar met deze smaak, alleen iets zoeter en steviger van structuur. Snijd de cassave in dunne plakken. Probeer ze niet dikker dan een halve centimeter te snijden. Zet een laagje zonnebloem olie in een pan op hoog vuur en bak de cassave chips hierin. Ze zijn klaar als ze een bruine kleur krijgen en ze krokant aanvoelen. Haal ze uit de pan als ze klaar zijn, laat ze even uitlekken en bestrooi ze met zout. Dan zijn ze klaar om te serveren.
 
Ingrediënten bananenfrieten
Zonnebloemolie
Bakbananen
Zout en peper
 
Bereiding
Snijd de bananen in drieën, en daarna weer in vier delen. Je krijgt dan stukken van ongeveer 5 cm bij 1 cm, een goede afmeting voor lekkere frieten. Zet in de pan een klein laagje zonnebloem olie zodat de bananenfrieten goed in de olie liggen. Bak de bananen totdat ze een lekker bruin kleurtje krijgen. Laat ze even uitlekken en bestrooi ze met zout en klein beetje peper.
 
Beide gerechten zijn lekker als tussendoortje maar kan je ook serveren als bijgerecht bij een uitgebreide Surinaamse tafel.
 
Beoordeling (3 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Cannelloni met spinazie en zalm
Pasta ovenschotel met witlof
Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel