Spinazie feta bladerdeegrolletjes

Lekker vegetarisch hartig hapje gemaakt met maar een paar ingrediënten zoals spinazie en feta en bladerdeeg. Superleuk om te serveren als borrelhapje op een feestje

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks

Bereiding

 Verwarm de oven op 200 graden. Bak de spinazie in een grote pan tot deze geslonken is. Je kunt ook eventueel spinazie uit de diepvries ontdooien. Laat de spinazie goed uitlekken en druk met de bolle kant van een lepel zo veel mogelijk vocht er uit.

 Breng het mengsel op smaak met een flinke snuf peper. Rol het bladerdeeg uit. Verdeel de spinazie erover en kruimel hier de feta in kleine stukjes over. Bestrooi met wat pijnboompitten. Rol het bladerdeeg voorzichtig op. Snijd met een scherp mes de rol in plakjes.

 Is dit lastig dan kun je de rol een half uurtje in de koelkast leggen zodat hij wat opstijft. Leg de plakjes op een bakplaat met bakpapier en bestrijk met het los geklopte ei. Bak deze 15 tot 20 minuten in de oven.

156 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.