Spinazie feta bladerdeegrolletjes

Lekker vegetarisch hartig hapje gemaakt met maar een paar ingrediënten zoals spinazie en feta en bladerdeeg. Superleuk om te serveren als borrelhapje op een feestje.

Hapjes en snacks 25 min + 20 min oventijd

ingrediënten

voor 15 stuks

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200° graden.

  2. Bak de spinazie in een grote pan tot deze geslonken is. Je kunt ook eventueel spinazie uit de diepvries ontdooien.

  3. Laat de spinazie goed uitlekken en druk met de bolle kant van een lepel zo veel mogelijk vocht er uit.

  4. Breng de spinazie op smaak met een flinke snuf peper.

  5. Rol het bladerdeeg uit.

  6. Verdeel de spinazie over het bladerdeeg en kruimel hier de feta in kleine stukjes over.

  7. Bestrooi met wat pijnboompitten.

  8. Rol het bladerdeeg voorzichtig op.

  9. Snijd met een scherp mes de rol in plakjes. Is dit lastig? Dan kun je de rol een half uurtje in de koelkast leggen zodat hij wat opstijft.

  10. Leg de plakjes op een bakplaat met bakpapier en bestrijk met een los geklopt ei.

  11. Bak de rolletjes 15 tot 20 minuten in de oven totdat ze goudbruin zijn.

Heeft het gesmaakt?
451 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!