Spinazie feta bladerdeegrolletjes

Lekker vegetarisch hartig hapje gemaakt met maar een paar ingrediënten zoals spinazie en feta en bladerdeeg. Superleuk om te serveren als borrelhapje op een feestje.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200° graden.

Bak de spinazie in een grote pan tot deze geslonken is. Je kunt ook eventueel spinazie uit de diepvries ontdooien.

Laat de spinazie goed uitlekken en druk met de bolle kant van een lepel zo veel mogelijk vocht er uit.

Breng de spinazie op smaak met een flinke snuf peper.

Rol het bladerdeeg uit.

Verdeel de spinazie over het bladerdeeg en kruimel hier de feta in kleine stukjes over.

Bestrooi met wat pijnboompitten.

Rol het bladerdeeg voorzichtig op.

Snijd met een scherp mes de rol in plakjes. Is dit lastig? Dan kun je de rol een half uurtje in de koelkast leggen zodat hij wat opstijft.

Leg de plakjes op een bakplaat met bakpapier en bestrijk met een los geklopt ei.

Bak de rolletjes 15 tot 20 minuten in de oven totdat ze goudbruin zijn.

208 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Uit onze shop

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!