Spinazie feta bladerdeegrolletjes
Lekker vegetarisch hartig hapje gemaakt met maar een paar ingrediënten zoals spinazie en feta en bladerdeeg. Superleuk om te serveren als borrelhapje op een feestje.
25 M + 20 M oventijd
Ingrediënten
Voor stuks
-
1 rol vers bladerdeeg
-
200 gr feta
-
400 gr verse spinazie ( of diepvries )
-
Snuf peper
-
1 ei
-
2 eetlepels pijnboompitten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 200° graden.
-
Bak de spinazie in een grote pan tot deze geslonken is. Je kunt ook eventueel spinazie uit de diepvries ontdooien.
-
Laat de spinazie goed uitlekken en druk met de bolle kant van een lepel zo veel mogelijk vocht er uit.
-
Breng de spinazie op smaak met een flinke snuf peper.
-
Rol het bladerdeeg uit.
-
Verdeel de spinazie over het bladerdeeg en kruimel hier de feta in kleine stukjes over.
-
Bestrooi met wat pijnboompitten.
-
Rol het bladerdeeg voorzichtig op.
-
Snijd met een scherp mes de rol in plakjes. Is dit lastig? Dan kun je de rol een half uurtje in de koelkast leggen zodat hij wat opstijft.
-
Leg de plakjes op een bakplaat met bakpapier en bestrijk met een los geklopt ei.
-
Bak de rolletjes 15 tot 20 minuten in de oven totdat ze goudbruin zijn.
Heeft het gesmaakt?
464 stemmen
Ook lekker