Tagliatelle met ratatouille ovenschotel
Vegetarische pastaschotel met tagliatelle en lekker veel gestoofde groente, vega balletjes en feta
50 M + 10 M oventijd
Ingrediënten
Voor personen
-
1 courgette
-
1 aubergine
-
250 gr tagliatelle
-
1 paprika
-
1 rode ui
-
2 teentjes knoflook
-
400 gr tomatenblokjes
-
125 gr geitenkaas
-
250 gr tomaatjes aan tak
-
Klein scheutje olijfolie
-
peper en zout
-
2 theelepel provinciaalse kruiden
-
200 gr vega groenteballetjes
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven op 200 graden. Snijd alle groente in stukjes en hak de knoflook fijn. Verhit een beetje olijfolie in een pan en bak de ui en paprika 3 minuten. Voeg daarna de courgette en de aubergine toe. Breng de groente op smaak door de knoflook toe te voegen, peper, zout en de provinciaalse kruiden.
-
Bak de groente nog een minuut of 8 totdat ze zacht beginnen te worden. Schenk de tomatenblokjes erbij en schep alles goed door. Laat op laag vuur nog 5 tot 10 min pruttellen. Kook ondertussen de tagliatelle gaar in een grote pan met water. Giet de pasta af en verdeel over een ovenschaal.
-
Schep de groentesaus over de tagliatelle en schep erdoorheen. Verdeel de groenteballetjes erover en verkruimel de geitenkaas over de ovenschaal. Leg de tak met de tomaatjes erbovenop en zet 10 minuten in de oven.
Heeft het gesmaakt?
93 stemmen
Ook lekker