Tagliatelle met ratatouille ovenschotel

Vegetarische pastaschotel met tagliatelle en lekker veel gestoofde groente, vega balletjes en feta

Ingrediënten 
1 courgette
1 aubergine
250 gr tagliatelle
1 paprika
1 rode ui
2 teentjes knoflook
400 gr tomatenblokjes
125 gr geitenkaas
250 gr tomaatjes aan tak
klein scheutje olijfolie
peper en zout
1 tot 2 theelepels provinciaalse kruiden
ca 200 gr vega groenteballetjes
 
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Snijd alle groente in stukjes en hak de knoflook fijn. Verhit een beetje olijfolie in een pan en bak de ui en paprika 3 minuten. Voeg daarna de courgette en de aubergine toe. Breng de groente op smaak door de knoflook toe te voegen, peper, zout en de provinciaalse kruiden.
 
tagliatelle met ratatouille 01
tagliatelle met ratatouille 01
tagliatelle met ratatouille 01
Bak de groente nog een minuut of 8 totdat ze zacht beginnen te worden. Schenk de tomatenblokjes er bij en schep alles goed door. Laat op laag vuur nog 5 tot 10 min pruttellen. Kook ondertussen de tagliatelle gaar in een grote pan met water. Giet de pasta af en verdeel over een ovenschaal.
 
tagliatelle met ratatouille 01
tagliatelle met ratatouille 01
tagliatelle met ratatouille 01
Schep de groentesaus over de tagliatelle en schep er door heen. Verdeel de groenteballetjes er over en verkruimel de geitenkaas over de ovenschaal. Leg de tak met de tomaatjes er boven op en zet 10 minuten in de oven.

 

81 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x snelle curries

Groene curry met peultjes
Zelfgemaakte kip korma
Pompoencurry met linzen

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.