Tagliatelle met ratatouille ovenschotel

Vegetarische pastaschotel met tagliatelle en lekker veel gestoofde groente, vega balletjes en feta

Ingrediënten 
1 courgette
1 aubergine
250 gr tagliatelle
1 paprika
1 rode ui
2 teentjes knoflook
400 gr tomatenblokjes
125 gr geitenkaas
250 gr tomaatjes aan tak
klein scheutje olijfolie
peper en zout
1 tot 2 theelepels provinciaalse kruiden
ca 200 gr vega groenteballetjes
 
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Snijd alle groente in stukjes en hak de knoflook fijn. Verhit een beetje olijfolie in een pan en bak de ui en paprika 3 minuten. Voeg daarna de courgette en de aubergine toe. Breng de groente op smaak door de knoflook toe te voegen, peper, zout en de provinciaalse kruiden.
 
tagliatelle met ratatouille 01
tagliatelle met ratatouille 01
tagliatelle met ratatouille 01
Bak de groente nog een minuut of 8 totdat ze zacht beginnen te worden. Schenk de tomatenblokjes er bij en schep alles goed door. Laat op laag vuur nog 5 tot 10 min pruttellen. Kook ondertussen de tagliatelle gaar in een grote pan met water. Giet de pasta af en verdeel over een ovenschaal.
 
tagliatelle met ratatouille 01
tagliatelle met ratatouille 01
tagliatelle met ratatouille 01
Schep de groentesaus over de tagliatelle en schep er door heen. Verdeel de groenteballetjes er over en verkruimel de geitenkaas over de ovenschaal. Leg de tak met de tomaatjes er boven op en zet 10 minuten in de oven.

 

Vind je dit leuk?
89 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!