Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Thaise mosselen

Verse mosselen bereid in een licht pikante Thaise saus van kokosmelk

Ingrediënten
  • 2 kg mosselen
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 rode peper
  • Bosje verse koriander
  • 5 cm gember
  • 1 limoen
  • 1 ui
  • 2 eetlepels vissaus
  • 2 tenen knoflook
  • 1 paprika
  • Scheut olie (sesam)

Bereiding
Spoel de mosselen af met koud water. Gooi mosselen die kapot zijn of heel zwaar zijn weg. Mosselen die open staan tik je een paar keer geen de rand van de spoelbak, gaan ze niet dicht gooi ze ook weg. Hak de ui, gember, rode ui en knoflook zijn en fruit aan in een grote soeppan of mosselpan met een beetje olie.Voeg de vissaus en kokosmelk toe. Breng aan de kook en doe de mosselen in de pan. Doe de deksel op de pan en laat 5 - 7 minuten koken. Schud tussendoor een keer goed met de pan met de deksel er op. Als de tijd om is haal je de deksel van de pan en knijp je de limoen er boven uit. Hak de koriander fijn en bestrooi de mosselen hiermee. Lekker met wat brood of rijst.

Tip: mosselen die tijdens het koken niet zijn open gegaan zijn niet goed en moet je weggooien.

Abonneer je ook op mijn Youtube kanaal voor nog meer leuke kook en bakvideo’s. Elke donderdag komt er een nieuwe video online.

Beoordeling (10 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Zoete aardappel gnocchi met spinazie
Pasta met truffel roomsaus
Ziti al forno met gehaktballetjes
Pasta pesto salade met kip
Kip in Parmaham met courgette