Thaise mosselen

Verse mosselen bereid in een licht pikante Thaise saus van kokosmelk

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

 Spoel de mosselen af met koud water. Gooi mosselen die kapot zijn of heel zwaar zijn weg. Mosselen die open staan tik je een paar keer tegen de rand van de spoelbak, gaan ze niet dicht gooi ze dan ook weg. Hak de ui, gember, rode ui en knoflook fijn en fruit aan in een grote soeppan of mosselpan met een beetje olie.Voeg de vissaus en kokosmelk toe. Breng aan de kook en doe de mosselen in de pan. Doe de deksel op de pan en laat 5 - 7 minuten koken. Schud tussendoor een keer goed met de pan met de deksel er op. Als de tijd om is haal je de deksel van de pan en knijp je de limoen er boven uit. Hak de koriander fijn en bestrooi de mosselen hiermee. Lekker met wat brood of rijst.

 Tip: mosselen die tijdens het koken niet zijn open gegaan zijn niet goed en moet je weggooien. Lees hier nog meer tips voor het bereiden van mosselen

  Abonneer je ook op mijn Youtube kanaal voor nog meer leuke kook en bakvideo’s. Elke donderdag komt er een nieuwe video online.

52 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.