Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Thaise mosselen

Verse mosselen bereid in een licht pikante Thaise saus van kokosmelk

Ingrediënten
  • 2 kg mosselen
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 rode peper
  • Bosje verse koriander
  • 5 cm gember
  • 1 limoen
  • 1 ui
  • 2 eetlepels vissaus
  • 2 tenen knoflook
  • 1 paprika
  • Scheut olie (sesam)

Bereiding
Spoel de mosselen af met koud water. Gooi mosselen die kapot zijn of heel zwaar zijn weg. Mosselen die open staan tik je een paar keer geen de rand van de spoelbak, gaan ze niet dicht gooi ze ook weg. Hak de ui, gember, rode ui en knoflook zijn en fruit aan in een grote soeppan of mosselpan met een beetje olie.Voeg de vissaus en kokosmelk toe. Breng aan de kook en doe de mosselen in de pan. Doe de deksel op de pan en laat 5 - 7 minuten koken. Schud tussendoor een keer goed met de pan met de deksel er op. Als de tijd om is haal je de deksel van de pan en knijp je de limoen er boven uit. Hak de koriander fijn en bestrooi de mosselen hiermee. Lekker met wat brood of rijst.

Tip: mosselen die tijdens het koken niet zijn open gegaan zijn niet goed en moet je weggooien.

Abonneer je ook op mijn Youtube kanaal voor nog meer leuke kook en bakvideo’s. Elke donderdag komt er een nieuwe video online.

Beoordeling (5 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x saladerecepten
  • Hoofdgerecht
Salade kip pindadressing
  • Bijgerecht
Panzanella salade met komkommer
  • Hoofdgerecht
Caesar salade met pittige garnalen

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

Risotto met witte asperges en zalm
Asperge salade met geitenkaas
Zomerse noedelsalade met garnalen en mango
Quiche met gerookte zalm en asperges
Asperge salade met Hollandse garnaal