
Thaise kokossoep
Zin in een warme soep die goed vult, lekker veel groenten bevat en zacht, maar toch kruidig is van smaak? Dan is deze Thaise kokossoep met noedels, groenten en (vegan) kipstukjes het recept voor jou! Ideaal voor doordeweeks als je niet te lang in de keuken wil staan.
5 M + 10 M kooktijd
Ingrediƫnten
Voor personen
-
1 el kokosolie
-
350 gr kipstukjes ( vegan )
-
4 cm verse gember ( geraspt )
-
3 tenen knoflook
-
600 gr Thaise groentemix
-
800 ml groentebouillionblokje
-
1 blik kokosmelk
-
300 gr udon noedels
-
1 limoen
-
3 el sojasaus
-
1 handje verse koriander
-
peper en zout ( naar smaak )
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Zet een middelgrote pan op het vuur. Verhit de kokosolie op middelhoog vuur en voeg de vegan kipstukjes toe. Bak 1-2 minuten en voeg dan de geraspte gember en knoflook toe. Roer er goed doorheen en bak kort mee.
-
Haal de groenten uit de zak en voeg deze ook toe aan de pan. Roerbak 2-3 minuten mee en roer het goed door.
-
Giet de groentebouillon en kokosmelk in de pan en verlaag het vuur. Voeg de udon noedels toe en kook de soep 5-6 minuten, tot de groenten zachter zijn en de noedels gaar.
-
Snijd de limoen doormidden, knijp het sap eruit en voeg toe aan de soep. Doe ook de sojasaus erbij. Roer goed door.
-
Hak als laatste de verse koriander grof en bewaar als garnering. Proef de soep en voeg naar smaak peper en zout toe.
-
Giet de soep in diepe kommen en garneer met de verse koriander. Serveer meteen.
Heeft het gesmaakt?
9 stemmen
Ook lekker