Ga naar de inhoud
Lentesoep

Lentesoep

Een heerlijk romig soepje met verse lentegroenten zoals groene asperges, lente ui en spinazie. In slechts 25 minuten gemaakt.

25 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegetarisch recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 3 lente uien
  • 200 gr spinazie
  • 350 gr groene asperges
  • 1 liter groentebouillon
  • 200 ml room
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 handje croutons
  • Extra snuf chili ( optioneel )
  • 2 eetlepels olie

Materiaal

  • Staafmixer of blender

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Schil de groene asperges, zodat ze makkelijker te pureren zijn en snijd ze daarna in kleinere stukken.


  2. Snijd de lente uien in ringetjes, snipper de ui en knoflook fijn en fruit dit samen in een soeppan met een beetje olie.


  3. Voeg de asperges en spinazie toe en roerbak een paar minuten mee.


  4. Giet de bouillon erbij en breng zachtjes aan de kook. Laat de soep ca. 10 minuten koken en pureer dan fijn met een staafmixer (of blender). Giet de room erbij en roer erdoor. Proef of de soep goed op smaak is en breng eventueel wat extra op smaak met bijvoorbeeld een snufje chili.


  5. Serveer de soep met wat croutons of grissini stengels en garneer eventueel met wat lente ui en/of aspergekopjes. Ook lekker met wat gebakken stukjes bacon en/of een gepocheerd ei er in.