Lentesoep

Een heerlijk romig soepje met verse lentegroenten zoals groene asperges, lente ui en spinazie. In slechts 25 minuten gemaakt.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Materiaal

Bereiding

Schil de groene asperges, zodat ze makkelijker te pureren zijn en snijd ze daarna in kleinere stukken.

Snijd de lente uien in ringetjes, snipper de ui en knoflook fijn en fruit dit samen in een soeppan met een beetje olie.

Voeg de asperges en spinazie toe en roerbak een paar minuten mee.

Giet de bouillon erbij en breng zachtjes aan de kook. Laat de soep ca. 10 minuten koken en pureer dan fijn met een staafmixer (of blender). Giet de room erbij en roer erdoor. Proef of de soep goed op smaak is en breng eventueel wat extra op smaak met bijvoorbeeld een snufje chili.

Serveer de soep met wat croutons of grissini stengels en garneer eventueel met wat lente ui en/of aspergekopjes. Ook lekker met wat gebakken stukjes bacon en/of een gepocheerd ei er in.

18 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!