Tofu salade met limoendressing
Probeer ook eens deze lekkere tofu salade met limoendressing. Of je nou vegetarisch eet of niet, deze kleurrijke en voedzame salade met mandarijn, babyspinazie, avocado en komkommer zal vast en zeker in de smaak vallen.
20 M
Ingrediënten
Voor personen
-
180 gr tofu roerbakreepjes ( gekruid )
-
1 komkommer
-
2 avocado’s
-
175 gr mandarijnen uit blik ( of perzik )
-
100 gr baby spinazie
-
30 gr Alfalfa ( kiemgroente )
Dressing:
-
1 eetlepel mayonaise
-
1 Sap van 1 limoen
-
1 eetlepel honing
-
1 snuf peper en zout
-
1 scheutje olijfolie
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Meng alle ingrediënten van de dressing door elkaar. Bak de tofu in een koekenpan met een klein beetje olie een kleine 5 minuutjes. Verdeel de spinazie over 2 kommen. Snijd de komkommer doormidden en snijd in plakjes.
-
Verdeel deze over de spinazie. Snijd het vruchtvlees van de avocado in stukjes. Maak rijen op de salade van avocado, mandarijn, gebakken tofu en wat alfalfa. Schep wat van de dressing erop en serveer de rest er naast in een kommetje.
-
Tips:
Je kunt kant en klare tofu blokjes kopen maar deze ook in een blok kopen en de tofu zelf in stukjes snijden, marineren en bakken.
Gebruik vegan mayonaise en agavesiroop voor een vegan variant op dit recept.
Heeft het gesmaakt?
2 stemmen
Ook lekker
3x lekkere Gezonde recepten