Ga naar de inhoud
Tofu sticks met boontjes sajoer

Tofu sticks met boontjes sajoer

Ideaal voor een dagje geen vlees: krokant gebakken tofu met sperziebonen en rijst

45 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegan recept Vegetarisch recept Lactose arm recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 500 gr tofu
  • 300 gr rijst
  • 250 gr tomaatjes
  • 1 eetlepel sesamzaadjes
  • 1 x sajoer boontjes ( recept of kant en klaar boemboe )

Marinade

  • 1 theelepel sambal
  • 1 eetlepel honing
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 limoen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Haal de tofu uit de verpakking en snijd in plakken en daarna in gelijke repen. Leg ze op een stuk keukenpapier en dek ze af met een stuk keukenpapier. Leg er iets zwaars op (bv een boek) en laat minimaal een kwartiertje uitlekken. Roer ondertussen alle ingrediënten voor de marinade door elkaar. Doe de tofu sticks in een bakje en giet de marinade er over. Kook de rijst volgens de verpakking gaar. Kook ondertussen de boontjes een paar minuten.


  2. Bereid de boontjes sajoer volgens het recept of de verpakking. Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak de tofu sticks 2 minuutjes aan elke zijde op hoog vuur. Halveer de tomaatjes en voeg toe aan de boontjes sajoer. Serveer de rijst met de boontjes en de tofu sticks met wat sesamzaadjes.