Tofu sticks met boontjes sajoer
Ideaal voor een dagje geen vlees: krokant gebakken tofu met sperziebonen en rijst
Bereiding
Haal de tofu uit de verpakking en snijd in plakken en daarna in gelijke repen. Leg ze op een stuk keukenpapier en dek ze af met een stuk keukenpapier. Leg er iets zwaars op (bv een boek) en laat minimaal een kwartiertje uitlekken. Roer ondertussen alle ingrediënten voor de marinade door elkaar. Doe de tofu sticks in een bakje en giet de marinade er over. Kook de rijst volgens de verpakking gaar. Kook ondertussen de boontjes een paar minuten (kijk voor de bereiding op de verpakking van de boontjes sajoer).
Fruit de ui en knoflook in een pan in beetje (wok)olie. Voeg de boontjes toe aan de pan en bak kort mee. Voeg de boemboe en eventueel het water toe en roer goed door. Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak de tofu sticks 2 minuutjes aan elke zijde op hoog vuur. Halveer de tomaatjes en voeg toe aan de boontjes sajoer. Serveer de rijst met de boontjes en de tofu sticks met wat sesamzaadjes.