Tofu sticks met boontjes sajoer

Ideaal voor een dagje geen vlees: krokant gebakken tofu met sperziebonen en rijst

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Marinade

Bereiding

 Haal de tofu uit de verpakking en snijd in plakken en daarna in gelijke repen. Leg ze op een stuk keukenpapier en dek ze af met een stuk keukenpapier. Leg er iets zwaars op (bv een boek) en laat minimaal een kwartiertje uitlekken. Roer ondertussen alle ingrediënten voor de marinade door elkaar. Doe de tofu sticks in een bakje en giet de marinade er over. Kook de rijst volgens de verpakking gaar. Kook ondertussen de boontjes een paar minuten.

 Bereid de boontjes sajoer volgens het recept of de verpakking. Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak de tofu sticks 2 minuutjes aan elke zijde op hoog vuur. Halveer de tomaatjes en voeg toe aan de boontjes sajoer. Serveer de rijst met de boontjes en de tofu sticks met wat sesamzaadjes.

21 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!