Tonkatsu (Japanse schnitzel)

Makkelijk recept voor krokant gebakken varkensschnitzels met een friszure tonkatsu saus en een heerlijke koolsalade. Een Japanse klassieker.

Hoofdgerecht 45 min

ingrediënten

voor 2 personen

Tonkatsu saus:

Koolsalade:

Sladressing:

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Doe alle ingrediënten voor de sladressing in een kommetje en klop met een vork of garde door elkaar tot een dressing.

  2. Snijd de witte kool fijn.

  3. Meng de witte kool en peen julienne en voeg hier de dressing aan toe en schep door elkaar. Bewaar totdat je deze nodig hebt in de koelkast.

  4. Maak een bordje met bloem en een bordje met panko.

  5. Klop het ei op en verdeel dat ook over een bordje.

  6. Haal de varkensschnitzels of lapjes eerst door de bloem, dan door het ei en vervolgens door de panko.

  7. Verhit een scheut olie in een pan en bak hierin de schnitzels. Draai na ongeveer 7 minuten de schnitzels om en bak ook de andere zijde krokant.

  8. Doe de ingrediënten voor de saus in een pannetje en verwarm zachtjes en meng goed door elkaar.

  9. Serveer de schnitzels gesneden op een bord met daarop wat van de tonkatsu saus en daarnaast wat van de koolsalade. Garneer het gerecht met gesneden bosui. Lekker met wat rijst zoals deze rijstsalade.

  10. Tip: bij veel toko’s kun je ook kant en klare tonkatsu saus kopen.

Heeft het gesmaakt?
47 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!