Tonkatsu (japanse schnitzel)

Makkelijk recept voor krokant gebakken varkensschnitzels met een friszure tonkatsu saus en een heerlijke koolsalade

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Tonkatsu saus:
Koolsalade:

Bereiding

 Doe alle ingrediënten voor de koolsalade behalve de witte kool en peen julienne in een kommetje en klop met een vork of garde door elkaar tot een dressing. Meng de witte kool en peen julienne en voeg hier de dressing aan toe en schep door elkaar. Bewaar zolang in de koelkast.

 Haal de varkensschnitzels of lapjes eerst door de bloem, dan door het ei en vervolgens door de panko. Verhit een scheut olie in een pan en bak hierin de schnitzels. Draai na ongeveer 7 minuten de schnitzels om en bak ook de andere zijde krokant.

 Doe de ingrediënten voor de saus in een pannetje en verwarm zachtjes en meng goed door elkaar. Serveer de schnitzels gesneden op een bord met daarop wat van de tonkatsu saus en daarnaast wat van de koolsalade. Garneer het gerecht met gesneden bosui. Lekker met wat rijst.

 Tip: bij veel toko’s kun je ook kant en klare tonkatsu saus kopen.

36 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!