Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Varkenshaas gevuld met geitenkaas

Lekkere malse varkenshaas gevuld met geitenkaas en tijm omwikkeld met knapperige spek
Ingredienten
150 gr ontbijspek in lange plakken
75 gr zachte geitenkaas
½ theel tijm
snufje zwarte peper
Matrialalen
Ovenschotel
 
Bereiding
Snijd het stuk varkenshaas in tweeen en daarna in de lengte doormidden. Als je het laatste gedeelte hebt waar het vlees dunner wordt kun je dit ook iets platslaan en dubbelvouwen. Verdeel wat van de geitenkaas tussen de varkenshaas en bestrooi met een beetje zwarte peper en tijm.
 
varkenshaas gevuld met geitenkaas 01varkenshaas gevuld met geitenkaas 01varkenshaas gevuld met geitenkaas 01 varkenshaas gevuld met geitenkaas 01
Verwarm de oven op 200 graden. Leg wat plakken ontbijtspek iets over elkaar heen op een snijplank en leg het stuk varkenshaas er midden op. Vouw de spek om de vakenshaas heen. Je kunt ze eventueel vastzetten met wat prikkers of ombinden met rolladetouw. Bak het vlees in een pan rondom knapperig, ca 5 minuten. Leg de varkenshaas daarna in een ovenschaal en zet nog ca 10 min in de oven. Lekker met aardappeltjes en een frisse salade.

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Seizoensrecepten met lekkere groenten en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, radijsjes, raapstelen en abrikozen. Probeer bijvoorbeeld de pasta met asperges of ga voor de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×