Ga naar de inhoud
Kipragout

Kipragout

Heerlijke snelle romige kipragout, die tevens ook heel makkelijk vegetarisch te maken is, in pasteibakjes

25 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.

Ingrediënten

Voor stuks

  • 2 sjalotten
  • 160 gr kip ( vega )
  • 250 gr champignons ( in plakjes )
  • 40 gr boter
  • 40 gr bloem
  • 300 ml kippenbouillon of groentebouillon
  • 100 ml kookroom
  • 4 pasteibakjes
  • Paar takjes verse peterselie

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Kook bij het gebruik van rauwe kip de kip ca. 15 minuten in een pannetje met water en trek daarna met een vork uit elkaar. Vegetarische kip stukjes kun je kort meebakken met de champignons. Bak de pasteibakjes af in de oven.


  2. Bak de plakjes champignons in een koekenpan met 1 eetlepel boter.


  3. Snipper de sjalotjes heel fijn en fruit deze glazig in een ander pannetje met de rest van de boter. Roer de bloem erdoor en bak de roux 2 minuutjes. Giet de bouillon er beetje bij beetje bij en roer met een garde tot een gladde saus. Voeg de kookroom toe en meng er door. Laat de ragout nog iets indikken.


  4. Schep dan de stukjes kip, wat gehakte peterselie en gebakken champignons toe en warm nog een minuutje goed door.


  5. Serveer de kipragout in of naast de pasteibakjes en garneer met wat peterselie.