Kipragout

Heerlijke snelle romige kipragout, die tevens ook heel makkelijk vegetarisch te maken is, in pasteibakjes

Voorgerecht 25 min

ingrediënten

voor 4 stuks

Bereiding

  1. Kook bij het gebruik van rauwe kip de kip ca. 15 minuten in een pannetje met water en trek daarna met een vork uit elkaar. Vegetarische kip stukjes kun je kort meebakken met de champignons. Bak de pasteibakjes af in de oven.

  2. Bak de plakjes champignons in een koekenpan met 1 eetlepel boter.

  3. Snipper de sjalotjes heel fijn en fruit deze glazig in een ander pannetje met de rest van de boter. Roer de bloem erdoor en bak de roux 2 minuutjes. Giet de bouillon er beetje bij beetje bij en roer met een garde tot een gladde saus. Voeg de kookroom toe en meng er door. Laat de ragout nog iets indikken.

  4. Schep dan de stukjes kip, wat gehakte peterselie en gebakken champignons toe en warm nog een minuutje goed door.

  5. Serveer de kipragout in of naast de pasteibakjes en garneer met wat peterselie.

Heeft het gesmaakt?
118 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Uit onze shop