Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Kipragout

Heerlijke snelle romige kipragout, die tevens ook heel makkelijk vegetarisch te maken is, in pasteibakjes

Ingrediënten

Bereiding

 Kook bij het gebruik van rauwe kip de kip ca. 15 minuten in een pannetje met water en trek daarna met een vork uit elkaar. Vegetarische kip stukjes kun je kort meebakken met de champignons. Bak de pasteibakjes af in de oven.

 Bak de plakjes champignons in een koekenpan met 1 eetlepel boter. Snipper de sjalotjes heel fijn en fruit deze glazig in een ander pannetje met de rest van de boter. Roer de bloem erdoor en bak de roux 2 minuutjes. Giet de bouillon er beetje bij beetje bij en roer met een garde tot een gladde saus. Voeg de kookroom toe en meng er door. Laat de ragout nog iets indikken.

  Schep dan de stukjes kip, wat gehakte peterselie en gebakken champignons toe en warm nog een minuutje goed door. Serveer de kipragout in of naast de pasteibakjes en garneer met wat peterselie.

kipragout

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Gezonde recepten

Verzameling met makkelijke en gezonde recepten die niet alleen goed voor je zijn maar ook vooral lekker en leuk! Want gezond hoeft echt niet saai of minder smakelijk te zijn. En deze recepten bevatten bovendien veel groenten, vezels, vitamines en voedzame ingredienten, precies wat jij nodig hebt. Van gezonde ovenschotels tot ontbijtjes en verantwoorde snacks.

×

 Tip! 

Bestel nu het LeukeRecepten kookboek!

Met meer dan 100 leuke en makkelijke recepten! Prijs: €20,99