Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Varkenshaaspuntjes met paprikasaus

Lekker tapasrecept van gebakken varkenshaas in een romige saus van gegrilde paprika

Ingredienten
ca 400 tot 500 gr varkenshaas
1 pot gegrilde paprika’s
100 ml water
125 ml kookroom
snufje peper en zout
verse peterselie
1 eetlepel boter.
½ bouillonblokje
 
Materialen
Staafmixer
 
Bereiding
Laat de paprika’s uitlekken en snijd ze in kleine stukjes. Verhit de boter in een pan en voeg de paprika stukjes toe en smoor 3 minuutjes. Kruimel het bouillonblokje er bij en giet het water er bij en kook de paprika’s nog 5 minuten zachtjes door. Pureer de saus met de staafmixer helemaal fijn.
 
varkenshaas paprikasaus 01
varkenshaas paprikasaus 01
varkenshaas paprikasaus 01
varkenshaas paprikasaus 01
Schenk de kookroom er bij en verhit op het vuur nog even door tot je ook de varkenshaas gebakken hebt. Snijd de varkenshaas in puntjes en verhit een beetje boter in een koekenpan. Bak de varkenshaas in 5 tot 7 minuutjes gaar en bestrooi met een snufje peper en zout. Doe de saus in een diep bord of kommetje en serveer met de gabakken varkenshaas en wat peterselie.
 

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×