Vegan lasagne bolognese

Het is helemaal niet moeilijk om een lekkere vegan lasagne bolognese te maken. Gebruik vegan gehakt en maak een vegan bechamelsaus!

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Bechamelsaus

Bereiding

 Snipper het uitje en hak de knoflook fijn. Schil de wortel en snijd in blokjes.

 Fruit het uitje aan en voeg na een paar minuten ook knoflook toe. Bak nog 2 minuten mee en voeg dan de blokjes wortel en het vegetarische gehakt toe. Bak nog ongeveer 5 minuten mee. Voeg dan de tomatensaus erbij en breng deze op smaak met Italiaanse kruiden, peper en zout. Laat de saus ongeveer 10-15 minuten pruttelen op laag vuur.

 Maak de bechamelsaus door eerst een beetje margarine in een pannetje te verwarmen. Voeg vervolgens het bloem toe en bak deze een paar minuten tot deze gaar begint te worden en het structuur krijgt van zand. Giet dan beetje bij beetje de amandelmelk er bij en blijf roeren met een garde. Laat de saus indikken en breng op smaak met peper en zout.

 Verwarm de oven op 200 graden.

 Voeg als eerste een laagje tomatensaus in een ovenschaal. Leg hier overheen 2-3 lasagne vellen. Voeg vervolgens een laagje bechamelsaus over de lasagnebladen en herhaal deze stappen tot de bladen en de saus op zijn. Eindig met een flinke laag bechamelsaus.

 Bak de lasagne nu in ongeveer 45 minuten af in de oven. Serveer de lasagne met een paar blaadjes rucola.

75 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Jaimy Van Dijke

Mijn favoriete keuken is de Aziatische keuken zoals Indiaas, Thais en Japans. Dit zul je ook terug zien in verschillende recepten die ik deel op LeukeRecepten.nl. Maar natuurlijk deel ik ook recepten voor ‘gewone’ Hollandse pot of voor iets lekker snels voor doordeweeks.

3 x heerlijke soepen

Zoete aardappelsoep
Champignonsoep
Minestronesoep

Sinterklaas recepten

Iets lekkers maken voor tijdens Sinterklaas? Of het nou een compleet diner is of iets zoets of een hartige snack voor tijdens pakjesavond, hier vind je heel veel lekkere recepten voor 5 december! Van een pepernotentaart en speculaasmuffins tot gourmetrecepten en wortelsoep. Dat wordt dus gegarandeerd een lekker en gezellig avondje!

Speculaas crumble taart

Heerlijke taart met een romige vanille custard vulling, appels en een krokante crumble bovenop. Lekker voor op een herfstige dag of voor tijdens een Sinterklaasviering.

Bakrecept

1 uur + 35 min oventijd

10 pers.

Glutenvrije kruidnoten

Heerlijke knapperige & makkelijke glutenvrije kruidnoten

Bakrecept

10 min + 15 min

25 stuks

Kruidnoten crumble

Heerlijk toetje of gebak voor rond Sinterklaas van appel en stoofpeer onder een krokant laagje van speculaas en kruidnoten crumble

Bakrecept

25 min + 25 min oventijd

2 stuks

Maak een gratis LeukeRecepten account

• Bewaar je favoriete recepten

• Elke week een persoonlijk   

   weekmenu in je mail

• Voeg eigen notities toe

• Maak een eigen eetplanning