Ga naar de inhoud
Vegan lasagne bolognese

Vegan lasagne bolognese

Het is helemaal niet moeilijk om een lekkere vegan lasagne bolognese te maken. Gebruik vegan gehakt en maak een vegan bechamelsaus!

25 M + 45 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegan recept Vegetarisch recept Lactose arm recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 200 gr vegan gehakt
  • 250 gr wortel
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 700 gr tomatensaus
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • 10-12 lasagnebladen
  • peper en zout
  • een paar blaadjes rucola

Bechamelsaus

  • 50 gr vloeibare Becel margarine
  • 50 gr bloem
  • 400 ml amandel of sojamelk
  • peper en zout

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snipper het uitje en hak de knoflook fijn. Schil de wortel en snijd in blokjes.


  2. Fruit het uitje aan en voeg na een paar minuten ook knoflook toe. Bak nog 2 minuten mee en voeg dan de blokjes wortel en het vegetarische gehakt toe. Bak nog ongeveer 5 minuten mee. Voeg dan de tomatensaus erbij en breng deze op smaak met Italiaanse kruiden, peper en zout. Laat de saus ongeveer 10-15 minuten pruttelen op laag vuur.


    vegan lasagne bolognese www.leukerecepten.nl vegan lasagne bolognese www.leukerecepten.nl vegan lasagne bolognese www.leukerecepten.nl
  3. Maak de bechamelsaus door eerst een beetje margarine in een pannetje te verwarmen. Voeg vervolgens het bloem toe en bak deze een paar minuten tot deze gaar begint te worden en het structuur krijgt van zand. Giet dan beetje bij beetje de amandelmelk er bij en blijf roeren met een garde. Laat de saus indikken en breng op smaak met peper en zout.


  4. Verwarm de oven op 200 graden.


    vegan lasagne bolognese www.leukerecepten.nl vegan lasagne bolognese www.leukerecepten.nl vegan lasagne bolognese www.leukerecepten.nl
  5. Voeg als eerste een laagje tomatensaus in een ovenschaal. Leg hier overheen 2-3 lasagne vellen. Voeg vervolgens een laagje bechamelsaus over de lasagnebladen en herhaal deze stappen tot de bladen en de saus op zijn. Eindig met een flinke laag bechamelsaus.


  6. Bak de lasagne nu in ongeveer 45 minuten af in de oven. Serveer de lasagne met een paar blaadjes rucola.