Vegan lasagne bolognese

Het is helemaal niet moeilijk om een lekkere vegan lasagne bolognese te maken. Gebruik vegan gehakt en maak een vegan bechamelsaus!

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Bechamelsaus

Bereiding

 Snipper het uitje en hak de knoflook fijn. Schil de wortel en snijd in blokjes.

 Fruit het uitje aan en voeg na een paar minuten ook knoflook toe. Bak nog 2 minuten mee en voeg dan de blokjes wortel en het vegetarische gehakt toe. Bak nog ongeveer 5 minuten mee. Voeg dan de tomatensaus erbij en breng deze op smaak met Italiaanse kruiden, peper en zout. Laat de saus ongeveer 10-15 minuten pruttelen op laag vuur.

 Maak de bechamelsaus door eerst een beetje margarine in een pannetje te verwarmen. Voeg vervolgens het bloem toe en bak deze een paar minuten tot deze gaar begint te worden en het structuur krijgt van zand. Giet dan beetje bij beetje de amandelmelk er bij en blijf roeren met een garde. Laat de saus indikken en breng op smaak met peper en zout.

 Verwarm de oven op 200 graden.

 Voeg als eerste een laagje tomatensaus in een ovenschaal. Leg hier overheen 2-3 lasagne vellen. Voeg vervolgens een laagje bechamelsaus over de lasagnebladen en herhaal deze stappen tot de bladen en de saus op zijn. Eindig met een flinke laag bechamelsaus.

 Bak de lasagne nu in ongeveer 45 minuten af in de oven. Serveer de lasagne met een paar blaadjes rucola.

vegan lasagne bolognese www.leukerecepten.nl
70 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Jaimy Van Dijke

Mijn favoriete keuken is de Aziatische keuken zoals Indiaas, Thais en Japans. Dit zul je ook terug zien in verschillende recepten die ik deel op LeukeRecepten.nl. Maar natuurlijk deel ik ook recepten voor ‘gewone’ Hollandse pot of voor iets lekker snels voor doordeweeks.

Lekker & gezond 3 x lekkere zomerse lunch salades + tips

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.