Vegan lasagne bolognese

Het is helemaal niet moeilijk om een lekkere vegan lasagne bolognese te maken. Gebruik vegan gehakt en maak een vegan bechamelsaus!

Hoofdgerecht 25 min + 45 min oventijd

ingrediënten

voor 4 personen

Bechamelsaus

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snipper het uitje en hak de knoflook fijn. Schil de wortel en snijd in blokjes.

  2. Fruit het uitje aan en voeg na een paar minuten ook knoflook toe. Bak nog 2 minuten mee en voeg dan de blokjes wortel en het vegetarische gehakt toe. Bak nog ongeveer 5 minuten mee. Voeg dan de tomatensaus erbij en breng deze op smaak met Italiaanse kruiden, peper en zout. Laat de saus ongeveer 10-15 minuten pruttelen op laag vuur.

  3. Maak de bechamelsaus door eerst een beetje margarine in een pannetje te verwarmen. Voeg vervolgens het bloem toe en bak deze een paar minuten tot deze gaar begint te worden en het structuur krijgt van zand. Giet dan beetje bij beetje de amandelmelk er bij en blijf roeren met een garde. Laat de saus indikken en breng op smaak met peper en zout.

  4. Verwarm de oven op 200 graden.

  5. Voeg als eerste een laagje tomatensaus in een ovenschaal. Leg hier overheen 2-3 lasagne vellen. Voeg vervolgens een laagje bechamelsaus over de lasagnebladen en herhaal deze stappen tot de bladen en de saus op zijn. Eindig met een flinke laag bechamelsaus.

  6. Bak de lasagne nu in ongeveer 45 minuten af in de oven. Serveer de lasagne met een paar blaadjes rucola.

Heeft het gesmaakt?
118 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Jaimy Van Dijke

Mijn favoriete keuken is de Aziatische keuken zoals Indiaas, Thais en Japans. Dit zul je ook terug zien in verschillende recepten die ik deel op LeukeRecepten.nl. Maar natuurlijk deel ik ook recepten voor ‘gewone’ Hollandse pot of voor iets lekker snels voor doordeweeks.