Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Vegetarische roti met zoete aardappel

Deze vegetarische variant op de populaire Surinaamse roti is heerlijk gekruid.

Ingrediënten
  • 8 rotivellen (of wraps)
  • 2 zoete aardappels (600 gr)
  • 400 gr sperziebonen
  • 4 eieren
  • 250 ml water
  • 1 tomaat
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 theelepel masala kruiden
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • Snuf kerriepoeder
  • Optioneel: snuf chili
  • peper en zout

Bereiding
Kook de eieren in 8 minuten gaar in een pannetje met water. Schil de zoete aardappel en snijd in dobbelsteentjes. Snipper de ui en knoflook en fruit aan in een (wok)pan. Voeg de blokjes zoete aardappel toe en bak een paar minuutjes mee. Roer dan de tomatenpuree, masala kruiden, kerriepoeder, peper, zout en voor een pittige twist een snufje chili er door. Snijd de tomaat in blokjes en voeg ook toe aan de zoete aardappels.

Schenk het water er bij en breng zachtjes aan de kook. Laat het mengsel ca. 15 minuten pruttelen tot de zoete aardappel gaar is. Kook in een ander pannetje de sperziebonen gaar in 12 tot 15 minuten. Leg 2 rotivellen op een bord en schep wat van de zoete aardappel er bij en sperziebonen. Serveer de vegetarische roti met het gekookte eitje.

Tip: kun je geen rotivellen vinden dan kun je ook wraps gebruiken. Voor dit recept kun je Surinaamse masala kruiden gebruiken, kerrie kruiden of garam masala.

Bekijk hier alle vegetarische recepten

roti-met-zoete-aardappel

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×