Vegetarische roti met zoete aardappel

Deze vegetarische variant op de populaire Surinaamse roti is heerlijk gekruid.

Hoofdgerecht 45 min

ingrediënten

voor 4 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Kook de eieren in 8 minuten gaar in een pannetje met water. Schil de zoete aardappel en snijd in dobbelsteentjes. Snipper de ui en knoflook en fruit aan in een (wok)pan. Voeg de blokjes zoete aardappel toe en bak een paar minuutjes mee. Roer dan de tomatenpuree, masala kruiden, kerriepoeder, peper, zout en voor een pittige twist een snufje chili er door. Snijd de tomaat in blokjes en voeg ook toe aan de zoete aardappels.

  2. Schenk het water er bij en breng zachtjes aan de kook. Laat het mengsel ca. 15 minuten pruttelen tot de zoete aardappel gaar is. Kook in een ander pannetje de sperziebonen gaar in 12 tot 15 minuten. Leg 2 rotivellen op een bord en schep wat van de zoete aardappel er bij en sperziebonen. Serveer de vegetarische roti met het gekookte eitje.

  3. Tip: kun je geen rotivellen vinden dan kun je ook wraps gebruiken. Voor dit recept kun je Surinaamse masala kruiden gebruiken, kerrie kruiden of garam masala.

  4. Bekijk hier alle vegetarische recepten

Heeft het gesmaakt?
159 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!