Vegetarische roti met zoete aardappel

Deze vegetarische variant op de populaire Surinaamse roti is heerlijk gekruid.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

 Kook de eieren in 8 minuten gaar in een pannetje met water. Schil de zoete aardappel en snijd in dobbelsteentjes. Snipper de ui en knoflook en fruit aan in een (wok)pan. Voeg de blokjes zoete aardappel toe en bak een paar minuutjes mee. Roer dan de tomatenpuree, masala kruiden, kerriepoeder, peper, zout en voor een pittige twist een snufje chili er door. Snijd de tomaat in blokjes en voeg ook toe aan de zoete aardappels.

 Schenk het water er bij en breng zachtjes aan de kook. Laat het mengsel ca. 15 minuten pruttelen tot de zoete aardappel gaar is. Kook in een ander pannetje de sperziebonen gaar in 12 tot 15 minuten. Leg 2 rotivellen op een bord en schep wat van de zoete aardappel er bij en sperziebonen. Serveer de vegetarische roti met het gekookte eitje.

 Tip: kun je geen rotivellen vinden dan kun je ook wraps gebruiken. Voor dit recept kun je Surinaamse masala kruiden gebruiken, kerrie kruiden of garam masala.

 Bekijk hier alle vegetarische recepten

roti-met-zoete-aardappel
133 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x pastasalades

Pastasalade met carpaccio
Pastasalade met tonijn
Gezonde pastasalade

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.