Vegetarische stoofschotel

Heerlijke goed gevulde stoofpot zonder vlees, maar met champignons, wortel, paprika en aardappel in een kruidige saus.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

Los het bouillonblokje op in ca. 500 ml liter kokend water.

Snipper de uien en knoflook. Fruit deze aan in een braadpan in een beetje olie of boter.

Snijd de wortel in plakjes of blokjes. Bak een paar minuutjes mee. Voeg daarna ook de champignons toe en de paprika in blokjes en bak kort mee.

Voeg de tijm en paprikapoeder toe en daarna ook de bloem. Schep goed door.

Roer de tomatenpuree er door. Giet een scheut rode wijn er bij (mocht je deze stoofschotel zonder alcohol willen maken dan kun je deze stap ook overslaan). Roer goed door elkaar zodat de bloem is opgenomen en er soort saus ontstaat.

Giet de bouillon erbij en blijf goed roeren. Doe de blaadjes laurier in de stoof en vervolgens ook de krieltjes.

Laat de vegetarische stoofschotel met de deksel gedeeltelijk op de pan ca. 45 minuten zachtjes pruttelen tot de aardappeltjes gaar zijn.

Haal de blaadjes laurier uit de stoofschotel voor het serveren.

410 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!