Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Vegetarische stoofschotel

Heerlijke goed gevulde stoofpot zonder vlees maar met champignons, wortel en aardappel

Ingrediënten

Bereiding

 Los het bouillonblokje op in ca. 500 ml liter kokend water. Snipper de uien en knoflook. Fruit deze aan in een braadpan in een beetje olie of boter. Snijd de wortel in plakjes of blokjes. Bak een paar minuutjes mee. Voeg daarna ook de champignons toe en de paprika in blokjes en bak kort mee.

 Voeg de tijm en paprikapoeder toe en daarna ook de bloem. Schep goed door. Roer de tomatenpuree er door. Giet een scheut rode wijn er bij (mocht je deze stoofschotel zonder alcohol willen maken dan kun je deze stap ook overslaan). Roer goed door elkaar zodat de bloem is opgenomen en er soort saus ontstaat. Giet de bouillon erbij en blijf goed roeren. Doe de blaadjes laurier in de stoof en vervolgens ook de krieltjes. Laat de vegetarische stoofschotel met de deksel gedeeltelijk op de pan ca. 45 minuten zachtjes pruttelen tot de aardappeltjes gaar zijn.

 Haal de blaadjes laurier uit de stoofschotel voor het serveren.

 Vegetarische stoofschotel

Ovenschotels

Deze ovenschotels zijn lekker, handig (zeker voor de volgende dag) en makkelijk om te maken. Of je nu zoekt naar een ovenschotel met pasta, rijst of aardappels, je vind ze hier allemaal. Mijn persoonlijke favoriet is de pastaschotel en gehaktballetjes of eentje met een lekkere gegratineerd laagje aardappelpuree.

×
+
Bewaar deze site als app-icoon op je beginscherm:
klik en kies 'Zet op beginscherm'.