Ga naar de inhoud
Vietnamese springrolls

Vietnamese springrolls

Maak eenvoudig deze heerlijke spring rolls met een luchtige omelet, knapperige paprika en wortel en een lekker sausje om in te dippen.

10 M + 5 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegetarisch recept Glutenvrij recept Lactose arm recept

Ingrediënten

Voor stuks

  • 4 rijstvellen
  • 50 gr rijstnoedels
  • 1 rode paprika
  • 2 wortels
  • 1 hand Romaine sla
  • 1 ei
  • 1 lente ui
  • peper & zout
  • 0.5 limoen
  • 3 eetlepels soja saus
  • 2 eetlepels sesamolie

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Klop het ei los met een snuf peper en zout en bak in een pannetje er een omelet van.


  2. Vervolgens bereid je de rijstnoedels volgens de verpakking.


  3. Snijd de wortel, paprika en de omelet in reepjes.


  4. Vul een grote kom (of koekenpan) met warm water (niet kokend) en maak een theedoek vochtig.


  5. Doe een rijst vel kort in het warm water tot het vel slap voelt, dan haal je het eruit en leg je het op de theedoek. Vul met de romaine sla, wortel, rijstnoedels, paprika, omelet en een beetje van de lente ui, maar houd een beetje ruimte boven en onder open zodat je dat kunt vouwen.


  6. Vouw dicht als een buritto: dus de boven- en onderkant eerst naar binnen en dan sla je een zijkant (niet té) strak over de ingrediënten en rol je door tot de spring roll is opgerold.


  7. Maak het sausje door limoensap, sojasaus en sesamolie te mengen.


  8. Tip: gebruik de hele limoen door de rasp door de ingrediënten te mengen.