Vietnamese springrolls

Maak eenvoudig deze heerlijke spring rolls met een luchtige omelet, knapperige paprika en wortel en een lekker sausje om in te dippen.

Lunch 10 min + 5 min

ingrediënten

voor 4 stuks

Bereiding

  1. Klop het ei los met een snuf peper en zout en bak in een pannetje er een omelet van.

  2. Vervolgens bereid je de rijstnoedels volgens de verpakking.

  3. Snijd de wortel, paprika en de omelet in reepjes.

  4. Vul een grote kom (of koekenpan) met warm water (niet kokend) en maak een theedoek vochtig.

  5. Doe een rijst vel kort in het warm water tot het vel slap voelt, dan haal je het eruit en leg je het op de theedoek. Vul met de romaine sla, wortel, rijstnoedels, paprika, omelet en een beetje van de lente ui, maar houd een beetje ruimte boven en onder open zodat je dat kunt vouwen.

  6. Vouw dicht als een buritto: dus de boven- en onderkant eerst naar binnen en dan sla je een zijkant (niet té) strak over de ingrediënten en rol je door tot de spring roll is opgerold.

  7. Maak het sausje door limoensap, sojasaus en sesamolie te mengen.

  8. Tip: gebruik de hele limoen door de rasp door de ingrediënten te mengen.

Heeft het gesmaakt?
53 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sanne

Ik deel met jullie de lekkerste lactosevrije en/of glutenvrije recepten. Vooral voor mensen met een gevoelige buik en pds. Zowel voor ontbijt, lunch, diner, snack en de allerlekkerste bakrecepten.

Uit onze shop