Verse springrolls met kip

Dit gerechtje gemaakt van rijstvellen gevuld met pulled chicken, boontjes en mango is een heerlijke lunch of lichte maaltijd.

Lunch recept 30 min

ingrediënten

voor 12 stuks

Pindasaus

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Kook de kip in een pan met water in ca. 15 minuten gaar. Gebruik je verse haricots verts dan kook je deze 8 minuten in een pannetje. Gebruik je die uit pot of blik dan laat deze uitlekken. Snijd de mango in dunne reepjes en scheur het kropje sla in stukjes en verwijder de nerven. Laat de kip uitlekken en trek met een vork uit elkaar. Voeg de ketjap, paprikapoeder, peper en zout toe en roer de kip door elkaar. Week de rijstvellen 30 seconden in warm water tot ze zacht zijn.

  2. Leg op een werkblad en leg er een beetje sla op en vervolgens wat boontjes, kip, mango, wortel en grof gehakte cashewnoten. Vouw het rijstvel over de vulling, klap dan de zijkanten naar binnen over de vulling en rol verder op. Leg aan de kant en herhaal dit met de rest van de vellen en ingrediënten. Maak ook de pindasaus. Verwarm de kokosmelk met de basterdsuiker in een pannetje. Voeg dan de sojasaus, pindakaas en sambal toe en laat iets indikken. Proef of de saus goed op de smaak is en serveer met de summer rolls met kip.

  3. Bekijk hier ook het recept voor heerlijke vegetarische springrolls

Heeft het gesmaakt?
108 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!