Speculaas bladerdeeg staf
Deze speculaas bladerdeeg staf maak je met Speculoos en bladerdeeg, twee dingen die ik ontzettend lekker vind! Je hebt deze Speculaas bladerdeeg staven al binnen 15 minuten in de oven staan. Een leuk hapje voor Sinterklaas en ideaal voor een gezellig avondje.
15 M + 20 M oventijd
Ingrediƫnten
Voor stuks
-
5 eetlepels Speculoos
-
1 rol vers bladerdeeg
-
2 speculaasjes
-
3 eetlepels melk ( plantaardige )
-
Speculaas kruiden
Benodigdheden
-
Bakplaat met bakpapier
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven op 200 graden.
-
Verwarm de Speculoos kort in de magnetron tot hij iets zachter wordt.
-
Neem de rol deeg en besmeer deze voor de helft met de Speculoos. Hak of kruimel de koekjes fijn en strooi 2/3 deel over de laag Speculoos.
-
Klap de andere helft van het bladerdeeg over de zijde met de Speculoos en druk ietsjes aan.
-
Snijd repen van ca. 1 tot 2 cm van het deeg. Neem een reep aan beide uiteinden vast en draai deze iets op. Leg ze op de bakplaat met bakpapier in de vorm van een staf. Herhaal dit met allemaal.
-
Klop de melk door elkaar met de speculaaskruiden. Besmeer de bladerdeegstengels in de vorm van een staf hiermee. Strooi de overgebleven koekkruimels er over.
-
Bak ze daarna krokant in de oven in ca. 20 minuten.
-
Tip: bewaar de Sinterklaas bladerdeeg hapjes in aluminiumfolie of in een afgesloten trommel. Warm ze eventueel voor het serveren nog even kort op in de oven.
-
Liever hartig? Maak dit hapje dan met kaas zoals deze bladerdeegstengels.
Heeft het gesmaakt?
6 stemmen
Ook lekker