Geitenkaas mousse amuse

Makkelijke en snelle amuse: heerlijke combi van zachte geitenkaas mousse, vijgen en parmaham

Ingredienten
2 vijgen (indien geen verse gedroogde gebruiken)
4 plakken parmaham
100 gr slagroom
100 gr zachte geitenkaas
2 eetlepels port wijn
paar walnoten
paar blaadjes rucola
paar druppels honing
 
Materialen
4 kleine (amuse) glaasjes
 
Bereiding
Doe de slagroom in een kom en voeg de geitenkaas en de port toe en mix dit tot een romig mengsel. Doe het mengel in een spuitzak (boterhamzakje met afgeknipte punt gaat ook prima). Spuit het mengsel in de glaasjes.
 
geitenkaasmousse amuse 01
geitenkaasmousse amuse 01
geitenkaasmousse amuse 01
geitenkaasmousse amuse 01
Snijd de vijgen in 8 partjes en verdeel samen met de in stukken gescheurde parmaham en rucola over de geitenkaasmousse. Bestrooi de amuseglaasjes met grof gehakte walnoten en bedruppel met een beetje honing.
 
Tip: als je de amuse van te voren klaar wil maken, maak dan alleen de geitenkaasmousse en bewaar deze afgedekt in de koelkast. Maak de glaasjes vlak voor het serveren pas klaar.
 
215 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.