Geitenkaas mousse amuse

Maak deze makkelijke en snelle geitenkaasmousse amuse. Een heerlijke combinatie van zachte geitenkaas mousse, vijgen en parmaham.

Voorgerecht 20 min

ingrediënten

voor 4 personen

Materialen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Doe de slagroom in een kom. Voeg de geitenkaas en de port toe en mix dit tot een romig mengsel. Doe het mengel in een spuitzak (boterhamzakje met afgeknipte punt gaat ook prima). Spuit het mengsel in de glaasjes.

  2. Snijd de vijgen in 8 partjes en verdeel samen met de in stukken gescheurde parmaham en rucola over de geitenkaasmousse. Bestrooi de amuseglaasjes met grof gehakte walnoten en bedruppel met een beetje honing.

  3. Tip: als je de amuse van tevoren klaar wil maken. Maak dan alleen de geitenkaasmousse en bewaar deze afgedekt in de koelkast. Maak de glaasjes vlak voor het serveren pas klaar.

Heeft het gesmaakt?
256 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!