Geitenkaas mousse amuse

Maak deze makkelijke en snelle geitenkaasmousse amuse. Een heerlijke combinatie van zachte geitenkaas mousse, vijgen en parmaham.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Materialen

Bereiding

Doe de slagroom in een kom. Voeg de geitenkaas en de port toe en mix dit tot een romig mengsel. Doe het mengel in een spuitzak (boterhamzakje met afgeknipte punt gaat ook prima). Spuit het mengsel in de glaasjes.

Snijd de vijgen in 8 partjes en verdeel samen met de in stukken gescheurde parmaham en rucola over de geitenkaasmousse. Bestrooi de amuseglaasjes met grof gehakte walnoten en bedruppel met een beetje honing.

Tip: als je de amuse van tevoren klaar wil maken. Maak dan alleen de geitenkaasmousse en bewaar deze afgedekt in de koelkast. Maak de glaasjes vlak voor het serveren pas klaar.

230 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!