Ga naar de inhoud
Geitenkaas mousse amuse

Geitenkaas mousse amuse

Maak deze makkelijke en snelle geitenkaasmousse amuse. Een heerlijke combinatie van zachte geitenkaas mousse, vijgen en parmaham.

20 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.

Ingrediƫnten

Voor personen

  • 2 vijgen ( indien geen verse kun je gedroogde gebruiken )
  • 4 plakken parmaham
  • 100 gr slagroom
  • 100 gr zachte geitenkaas
  • 2 eetlepels portwijn
  • handje walnoten
  • Handje rucola
  • honing
  • 4 kleine (amuse)glaasjes

Materialen

  • 4 kleine (amuse)glaasjes

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Doe de slagroom in een kom. Voeg de geitenkaas en de port toe en mix dit tot een romig mengsel. Doe het mengel in een spuitzak (boterhamzakje met afgeknipte punt gaat ook prima). Spuit het mengsel in de glaasjes.


    Geitenkaasmousse amuse
  2. Snijd de vijgen in 8 partjes en verdeel samen met de in stukken gescheurde parmaham en rucola over de geitenkaasmousse. Bestrooi de amuseglaasjes met grof gehakte walnoten en bedruppel met een beetje honing.


  3. Tip: als je de amuse van tevoren klaar wil maken. Maak dan alleen de geitenkaasmousse en bewaar deze afgedekt in de koelkast. Maak de glaasjes vlak voor het serveren pas klaar.