Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Geitenkaas mousse amuse

Makkelijke en snelle amuse: heerlijke combi van zachte geitenkaas mousse, vijgen en parmaham

Ingredienten
2 vijgen (indien geen verse gedroogde gebruiken)
4 plakken parmaham
100 gr slagroom
100 gr zachte geitenkaas
2 eetlepels port wijn
paar walnoten
paar blaadjes rucola
paar druppels honing
 
Materialen
4 kleine (amuse) glaasjes
 
Bereiding
Doe de slagroom in een kom en voeg de geitenkaas en de port toe en mix dit tot een romig mengsel. Doe het mengel in een spuitzak (boterhamzakje met afgeknipte punt gaat ook prima). Spuit het mengsel in de glaasjes.
 
geitenkaasmousse amuse 01
geitenkaasmousse amuse 01
geitenkaasmousse amuse 01
geitenkaasmousse amuse 01
Snijd de vijgen in 8 partjes en verdeel samen met de in stukken gescheurde parmaham en rucola over de geitenkaasmousse. Bestrooi de amuseglaasjes met grof gehakte walnoten en bedruppel met een beetje honing.
 
Tip: als je de amuse van te voren klaar wil maken, maak dan alleen de geitenkaasmousse en bewaar deze afgedekt in de koelkast. Maak de glaasjes vlak voor het serveren pas klaar.
 
Beoordeling (138 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Cannelloni met spinazie en zalm
Pasta ovenschotel met witlof
Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel