Warme kersen met kaneelijs
De perfecte combinatie van zoete warme kersen geserveerd met zelfgemaakt romig kaneelijs en knapperige amandelen
20 M + 6 M wachttijd
Ingrediënten
Voor personen
-
500 ml slagroom
-
1 blikje gecondenseerde melk ( à 397 gr )
-
2 theelepels kaneel
-
amandelschaafsel
-
1 grote pot kersen ( uitlekgewicht 350 gr )
-
3 theelepels maïzena
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Klop de slagroom net niet stijf. Giet de gecondenseerde melk erbij en mix erdoor. Mix dan ook de kaneel erdoor.
-
Giet het roommengsel in een schaal en zet minimaal 6 uur in de vriezer. Het is niet nodig om het ijs om te scheppen tussendoor.
-
Laat de kersen uitlekken en vang het vocht uit de pot op. Verwarm dit vocht in een pannetje. Meng de maïzena met een eetlepel water tot een papje. Roer dit als het kersenvocht kookt erdoor met een garde.
-
Voeg dan ook de kersen toe en verwarm mee. Laat het mengsel indikken tot gewenste sausdikte.
-
Rooster het amandelschaafsel lichtbruin in een droge koekenpan.
-
Serveer de warme kersen met het kaneelijs en bestrooi met amandel. Ook lekker met slagroom en/of wafels.
-
Tip: voor een snelle variant koop je het ijs kant en klaar in de winkel. Ook lekker met slagroomijs of pecan caramel roomijs.
Heeft het gesmaakt?
20 stemmen
Ook lekker