Warme kersen met kaneelijs

De perfecte combinatie van zoete warme kersen geserveerd met zelfgemaakt romig kaneelijs en knapperige amandelen

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

Klop de slagroom net niet stijf. Giet de gecondenseerde melk erbij en mix erdoor. Mix dan ook de kaneel erdoor.

Giet het roommengsel in een schaal en zet minimaal 6 uur in de vriezer. Het is niet nodig om het ijs om te scheppen tussendoor.

Laat de kersen uitlekken en vang het vocht uit de pot op. Verwarm dit vocht in een pannetje. Meng de maïzena met een eetlepel water tot een papje. Roer dit als het kersenvocht kookt erdoor met een garde.

Voeg dan ook de kersen toe en verwarm mee. Laat het mengsel indikken tot gewenste sausdikte.

Rooster het amandelschaafsel lichtbruin in een droge koekenpan.

Serveer de warme kersen met het kaneelijs en bestrooi met amandel. Ook lekker met slagroom en/of wafels.

Tip: voor een snelle variant koop je het ijs kant en klaar in de winkel. Ook lekker met slagroomijs of pecan caramel roomijs.

5 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!