Witte asperges met serranoham
Het is weer genieten met deze witte asperges met een heerlijke frisse dressing en serranoham
Ingrediënten
10 witte asperges (5 p.p.)
6 plakken serranoham
klontje roomboter
1 eetlepel suiker
1 dl naturel yoghurt
1 theelepel gladde mosterd
1,5 dl walnootolie
sap van 1 citroen
peper en zout
bieslook
handje veldsla
Materialen
Aspergeschiller of dunschiller
Aspergepan of grote kookpan
Bereiding
Schil de asperges en snijd ongeveer een cm van de kontjes af. Breng een ruime pan (of aspergepan) met water, klontje boter, suiker, zout, aspergeschillen en aspergekontjes aan de kook. Proef of het water eventueel meer zout nodig heeft. Zeef het water, gooi de aspergeschillen en kontjes weg. Dit is het water waar je de asperges in gaat koken.
Maak ondertussen de dressing door yoghurt, mosterd, citroensap en walnootolie te mengen. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de bieslook fijn, deze kun je later over de asperges strooien of door de dressing roeren.



