Witte asperges met serranoham
Het is weer genieten met deze witte asperges met serranoham en een heerlijke frisse dressing van yoghurt en citroen. Een lekker voorgerecht in het aspergeseizoen.
30 M
Ingrediƫnten
Voor personen
-
10 witte asperges ( 5 p.p. )
-
6 plakken serranoham
-
1 klontje roomboter
-
1 eetlepel suiker
-
1 dl naturel yoghurt
-
1 theelepel gladde mosterd
-
1,5 dl walnootolie
-
Sap van 1 citroen
-
peper en zout
-
bieslook
-
1 handje veldsla
Materialen
-
Aspergeschiller of dunschiller
-
Aspergepan of grote kookpan
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Schil de asperges en snijd ongeveer een cm van de kontjes af. Breng een ruime pan (of aspergepan) met water, klontje boter, suiker, zout, aspergeschillen en aspergekontjes aan de kook. Proef of het water eventueel meer zout nodig heeft. Zeef het water, gooi de aspergeschillen en kontjes weg. Dit is het water waar je de asperges in gaat koken.
-
Maak ondertussen de dressing door yoghurt, mosterd, citroensap en walnootolie te mengen. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de bieslook fijn, deze kun je later over de asperges strooien of door de dressing roeren.
-
Leg de asperges voorzichtig in het water. Laat het water niet koken en kook ze gaar in ongeveer 10 minuten op middelhoog vuur. Als de asperges lichtjes buigen zijn ze gaar genoeg, ze behoren net iets gaarder dan beetgaar te zijn. Leg 5 asperges per bord en leg 3 plakken serranoham speels erbij. Besprenkel met de yoghurt dressing en een paar blaadjes veldsla. Maak af met de bieslook als deze nog niet in de dressing is verwerkt.
Heeft het gesmaakt?
52 stemmen
Ook lekker