Witte asperges met serranoham

Het is weer genieten met deze witte asperges met een heerlijke frisse dressing en serranoham

Ingrediënten 
10 witte asperges (5 p.p.)
6 plakken serranoham
klontje roomboter
1 eetlepel suiker
1 dl naturel yoghurt
1 theelepel gladde mosterd
1,5 dl walnootolie
sap van 1 citroen
peper en zout
bieslook
handje veldsla
 
Materialen
Aspergeschiller of dunschiller
Aspergepan of grote kookpan
 
Bereiding
Schil de asperges en snijd ongeveer een cm van de kontjes af. Breng een ruime pan (of aspergepan) met water, klontje boter, suiker, zout, aspergeschillen en aspergekontjes aan de kook. Proef of het water eventueel meer zout nodig heeft. Zeef het water, gooi de aspergeschillen en kontjes weg. Dit is het water waar je de asperges in gaat koken.
 
Maak ondertussen de dressing door yoghurt, mosterd, citroensap en walnootolie te mengen. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de bieslook fijn, deze kun je later over de asperges strooien of door de dressing roeren.
 
Witte asperges met serranoham 01
Witte asperges met serranoham 01
Witte asperges met serranoham 01
Witte asperges met serranoham 01
Leg de asperges voorzichtig in het water. Laat het water niet koken en kook ze gaar in ongeveer 10 minuten op middelhoog vuur. Als de asperges lichtjes buigen zijn ze gaar genoeg, ze behoren net iets gaarder dan beetgaar te zijn. Leg 5 asperges per bord en leg 3 plakken serranoham speels erbij. Besprenkel met de yoghurt dressing en een paar blaadjes veldsla. Maak af met de bieslook als deze nog niet in de dressing is verwerkt.

Vind je dit leuk?
46 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!