Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Witte chocolademousse

Heerlijk witte chocolade mousse voor een bijzondere avond of een feestelijke aangelegenheid

Ingrediënten
Benodigdheden

Bereiding

Week de gelatineblaadjes in koud water. Smelt de witte chocolade au bain-marie, in een kom boven een pan met heet water. Voeg 50 ml warme slagroom toe en roer er met een garde door. Laat dan de uitgeknepen gelatineblaadjes oplossen in de witte chocoladesaus.

Klop de eiwitten stijf in een schone kom en met een schone mixer. En zorg ervoor dat er geen eidooier bij de eiwitten zit. Klop de andere 200 ml van de slagroom lobbig met een mixer in een aparte kom. Voeg de gesmolten chocolade met gelatine toe aan de slagroom en klop er doorheen. Spatel als laatste de opgeklopte eiwitten erdoor.

Verdeel de witte chocolademousse over de glaasjes. Laat ca. 2 uur opstijven in de koelkast. Snijd de abrikozen in kleine stukjes en verdeel over de glaasjes en bestrooi met fijngehakte pistache.

Tip: vervang de perziken ook eens door ander fruit zoals aardbeien, blauwe bessen of passievrucht

Witte chocolade mousse

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Seizoensrecepten met lekkere groenten en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, radijsjes, raapstelen en abrikozen. Probeer bijvoorbeeld de pasta met asperges of ga voor de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×