Ga naar de inhoud
Witte chocolademousse

Witte chocolademousse

Heerlijk witte chocolade mousse voor een bijzondere avond of een feestelijke aangelegenheid

30 M + 2 U opstijven

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Glutenvrij recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 200 gr witte chocolade
  • 3 eiwitten
  • 2 blaadjes gelatine
  • 250 ml slagroom
  • 2 halve abrikozen uit blik
  • 1 eetlepel pistache ( ongezouten )

Benodigdheden

  • 4 glaasjes

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Week de gelatineblaadjes in koud water. Smelt de witte chocolade au bain-marie, in een kom boven een pan met heet water. Voeg 50 ml warme slagroom toe en roer er met een garde door. Laat dan de uitgeknepen gelatineblaadjes oplossen in de witte chocoladesaus.


    Witte chocolade mousse Witte chocolade mousse Witte chocolade mousse
  2. Klop de eiwitten stijf in een schone kom en met een schone mixer. En zorg ervoor dat er geen eidooier bij de eiwitten zit. Klop de andere 200 ml van de slagroom lobbig met een mixer in een aparte kom. Voeg de gesmolten chocolade met gelatine toe aan de slagroom en klop er doorheen. Spatel als laatste de opgeklopte eiwitten erdoor.


    Witte chocolade mousse Witte chocolade mousse Witte chocolade mousse
  3. Verdeel de witte chocolademousse over de glaasjes. Laat ca. 2 uur opstijven in de koelkast. Snijd de abrikozen in kleine stukjes en verdeel over de glaasjes en bestrooi met fijngehakte pistache.


  4. Tip: vervang de perziken ook eens door ander fruit zoals aardbeien, blauwe bessen of passievrucht