Witte chocolademousse

Heerlijk witte chocolade mousse voor een bijzondere avond of een feestelijke aangelegenheid

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Benodigdheden

Bereiding

Week de gelatineblaadjes in koud water. Smelt de witte chocolade au bain-marie, in een kom boven een pan met heet water. Voeg 50 ml warme slagroom toe en roer er met een garde door. Laat dan de uitgeknepen gelatineblaadjes oplossen in de witte chocoladesaus.

Klop de eiwitten stijf in een schone kom en met een schone mixer. En zorg ervoor dat er geen eidooier bij de eiwitten zit. Klop de andere 200 ml van de slagroom lobbig met een mixer in een aparte kom. Voeg de gesmolten chocolade met gelatine toe aan de slagroom en klop er doorheen. Spatel als laatste de opgeklopte eiwitten erdoor.

Verdeel de witte chocolademousse over de glaasjes. Laat ca. 2 uur opstijven in de koelkast. Snijd de abrikozen in kleine stukjes en verdeel over de glaasjes en bestrooi met fijngehakte pistache.

Tip: vervang de perziken ook eens door ander fruit zoals aardbeien, blauwe bessen of passievrucht

23 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.