Ga naar de inhoud
Wrap kip teriyaki

Wrap kip teriyaki

Makkelijke maaltijd van wraps gevuld met Oosterse kip in teriyaki saus met komkommer, mango en cashewnoten.

25 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Lactose arm recept

Ingrediënten

Voor stuks

  • 300 gr kipfilet
  • 1 kropje romaine sla
  • 4 wraps
  • 1 komkommer
  • 1 rode ui
  • 4 eetlepels teriyaki saus
  • 125 gr mango
  • 4 eetlepels cashewnoten ( ongezouten )
  • olie of boter ( om te bakken )

Materiaal

  • Prikkertjes ( optioneel )

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snijd de kipfilet in reepjes.


  2. Verhit de olie of boter in een pan en voeg de kip toe. Roer de teriyaki saus erdoor. Bak de kip 5 minuutjes tot hij ongeveer gaar is.


  3. Snijd de rode ui in ringetjes. Voeg de rode ui toe en bak nog een minuutje mee.


  4. Snijd de komkommer in dunne reepjes of snijd in slierten met een spirelli snijder.


  5. Verdeel 2 à 3 bladen van de romaine sla over een wrap. Schep hier een kwart van de kip op en wat van de komkommerslierten. Voeg wat stukjes mango en cashewnoten toe en vouw de wrap dicht. Prik hem vast met een prikkertje. Herhaal dit ook met de rest van de ingrediënten.


  6. Tip: voor een vegetarisch gerecht gebruik je stukjes vega kip of tofu.