Wrap kip teriyaki

Makkelijke maaltijd van wraps gevuld met Oosterse kip in teriyaki saus met komkommer, mango en cashewnoten.

Hoofdgerecht 25 min

ingrediënten

voor 4 stuks

Materiaal

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snijd de kipfilet in reepjes.

  2. Verhit de olie of boter in een pan en voeg de kip toe. Roer de teriyaki saus erdoor. Bak de kip 5 minuutjes tot hij ongeveer gaar is.

  3. Snijd de rode ui in ringetjes. Voeg de rode ui toe en bak nog een minuutje mee.

  4. Snijd de komkommer in dunne reepjes of snijd in slierten met een spirelli snijder.

  5. Verdeel 2 à 3 bladen van de romaine sla over een wrap. Schep hier een kwart van de kip op en wat van de komkommerslierten. Voeg wat stukjes mango en cashewnoten toe en vouw de wrap dicht. Prik hem vast met een prikkertje. Herhaal dit ook met de rest van de ingrediënten.

  6. Tip: voor een vegetarisch gerecht gebruik je stukjes vega kip of tofu.

Heeft het gesmaakt?
89 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!