Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Wrap met geroosterde kikkererwten

Lekkere vegetarische wraps met een midden oosterse twist van geroosterde kikkererwten en abrikozen

Ingrediënten
  • 4 middelgrote wraps
  • 310 gr kikkererwten uit blik
  • 1/2 eetlepel ras el hanout kruiden
  • 1 snuf chili
  • Scheut olie
  • 2 avocado’s
  • 1 eetlepel citroensap
  • 8 abrikozen of 4 verse of uit blik (gedroogde)
  • 50 gr feta
  • 1 in aubergine (blokjes)
  • 2 eetlepels geschaafde amandel

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Laat de kikkererwten uitlekken en doe in een kom met een scheutje olie, snuf chili, ras el hanout kruiden en wat peper en zout. Schep goed om en verdeel over een bakplaat met bakpapier. Zet deze 30 min in de oven. Voeg na 15 minuten de aubergine blokjes toe en bak mee.

Pureer ondertussen de avocado’s met een beetje citroensap. Besmeer de wraps met dit mengsel. Verdeel wat van de geroosterde kikkererwten en aubergine er over in het midden. Snijd de abrikozen klein en verdeel deze samen met de feta en amandel over de vulling. Vouw ze dicht en serveer direct.

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×