Zalm in filodeeg

Dat zalm en spinazie perfect combineren is geen geheim, en al helemaal in dit knapperige pakketje van filodeeg. Ook leuk om te serveren met kerst of een etentje.

Hoofdgerecht 30 min + 25 min

ingrediënten

voor 5 stuks

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Hak de teentjes knoflook fijn en bak deze kort aan in een grote pan met een beetje olie. Roerbak hier ook de spinazie in. Als de spinazie geslonken is doe deze dan in een vergiet en druk met een lepel zoveel mogelijk vocht eruit. Voeg de spinazie bij de ricotta en breng op smaak met peper en zout.

  2. Smelt de boter en houd deze bij de hand. Leg een vel filodeeg op een plank en besmeer deze met boter. Plaats hierop een tweede vel filodeeg en smeer weer in met vloeibare boter. Bestrooi een beetje paneermeel op de plek waar de zalm komt te liggen.

  3. Leg hier een moot zalm op en voeg hier bovenop een deel van het ricotta mengsel. Vouw de zijkanten naar binnen en rol de zalm nu helemaal dicht, zorg dat het pakketje helemaal dicht is. Besmeer de buitenzijde van het pakketje ook nog met een beetje. Herhaal dit met de andere moten zalm. Bak de zalm nu in ongeveer 20-25 minuten gaar en goudbruin.

  4. Dit recept is gemaakt door Jaimy

Heeft het gesmaakt?
103 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Jaimy Van Dijke

Mijn favoriete keuken is de Aziatische keuken zoals Indiaas, Thais en Japans. Dit zul je ook terug zien in verschillende recepten die ik deel op LeukeRecepten.nl. Maar natuurlijk deel ik ook recepten voor ‘gewone’ Hollandse pot of voor iets lekker snels voor doordeweeks.