Zalm met amandelkorst

Heerlijke zalm met krokante en kruidige korst uit de oven met boontjes en puree, een heerlijk en makkelijke kerstrecept of voor tijdens een diner

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200° graden.

Hak de amandelen, beschuit en peterselie grof in een keukenmachine.

Meng de olie, mosterd en honing door de beschuitbrokjes.

Besprenkel de zalmfilets met citroensap en bestrooi ze met peper en zout.

Verdeel het mengsel van beschuit en amandelen erover en leg ze op een ingevette bakplaat. Zet ze ca. 10 min. in de oven totdat ze goudbruin zijn van boven en de zalm licht roze is geworden.

Kook ondertussen de haricots verts gaar in een pan met water.

Giet de boontjes af en verdeel ze over het midden van borden. Leg hier een zalmfilet op en maak toefjes of schep hoopjes aardappelpuree op het bord.

Tip: vervang de boontjes ook eens door geroerbakte spinazie.

45 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Uit onze shop

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!