Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Zalm met amandelkorst

Heerlijke zalm met krokante en kruidige korst uit de oven met boontjes en puree, een heerlijk en makkelijke kerstrecept of voor tijdens een diner

Ingrediënten

Bereiding

 Verwarm de oven op 200 graden. Hak de amandelen, beschuit en peterselie grof in een keukenmachine. Meng de olie, mosterd en honing door de besschuitbrokjes. Besprenkel de zalmfilets met citroensap en bestrooi ze met peper en zout.

 Verdeel het mengsel van beschuit en amandelen erover en leg ze op een ingevette bakplaat. Zet ze ca 10 min in de oven totdat ze goudbruin zijn van boven en de zalm licht roze is geworden. Kook ondertussen de haricots verts gaar in een pan met water.

 Giet de boontjes af en verdeel ze over het midden van borden. Leg hier een zalmfilet op en maak toefjes of schep hoopjes aardappelpuree op het bord.

 Tip: vervang de boontjes ook eens door geroerbakte spinazie.

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Seizoensrecepten met lekkere groenten en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, radijsjes, raapstelen en abrikozen. Probeer bijvoorbeeld de pasta met asperges of ga voor de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×