
Pastinaak en wortel uit de oven
Heerlijk groente bijgerecht van kruidige pastinaak en wortel geroosterd uit de oven, lekker voor bij het kerstdiner.
10 M + 25 M oventijd
Ingrediƫnten
Voor personen
-
2 pastinaken
-
4 wortels
-
2 eetlepels olijfolie
-
snuf peper en zout
-
Snuf oregano
-
2 tenen knoflook
-
peterselie
-
2 eetlepels geraspte Parmezaan
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven op 200 graden. Schil de pastinaken en wortels en snijd in plakken. Doe de plakken wortel en pastinaak in een grote kom. Schep de olijfolie, peper, zout, oregano en fijngehakte peterselie erdoor. Pers de knoflook erbij uit en schep er ook door.
-
Verdeel de wortel en pastinaak in een ovenschotel. Rooster de groenten ca. 25 minuten in de oven en schep halverwege een keer om. Bestrooi voor het serveren met wat geraspte kaas.
-
Parmezaanse kaas bevat dierlijk stremsel waardoor dit recept niet 100% vegetarisch is. Vervang de kaas voor een oude of gerijpte kaas met vegetarisch stremsel of probeer eens een veganistische kaas.
Heeft het gesmaakt?
228 stemmen
Ook lekker