Pastinaak en wortel uit de oven

Heerlijk groente bijgerecht van kruidige pastinaak en wortel geroosterd uit de oven, lekker voor bij het kerstdiner.

Bijgerecht 10 min + 25 min oventijd

ingrediënten

voor 4 personen

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Schil de pastinaken en wortels en snijd in plakken. Doe de plakken wortel en pastinaak in een grote kom. Schep de olijfolie, peper, zout, oregano en fijngehakte peterselie erdoor. Pers de knoflook erbij uit en schep er ook door.

  2. Verdeel de wortel en pastinaak in een ovenschotel. Rooster de groenten ca. 25 minuten in de oven en schep halverwege een keer om. Bestrooi voor het serveren met wat geraspte kaas.

  3. Parmezaanse kaas bevat dierlijk stremsel waardoor dit recept niet 100% vegetarisch is. Vervang de kaas voor een oude of gerijpte kaas met vegetarisch stremsel of probeer eens een veganistische kaas.

Heeft het gesmaakt?
160 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!