Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Salade met carpaccio en truffeldressing

Met deze feestelijke en snelle carpaccio salade tover je een instant smile tevoorschijn bij je tafelgenoten!

Ingrediënten
  • 120 gr carpaccio
  • 150 gr gemengde sla
  • 120 gr zongedroogde tomaatjes
  • 2 eieren
  • 2 sneetjes oud brood
  • 1 eetlepel pijnboompitten (geroosterd)
Voor de dressing
  • 2 theelepels truffelmayonaise
  • scheutje water
Benodigdheden
  • broodrooster

Bereiding
Kook de eieren ca. 10 minuten. Snijd of trek ondertussen de carpaccio in kleine stukjes en rooster de sneetjes brood in de broodrooster. Snijd ook de zongedroogde tomaat en de eieren in kleinere stukken. Snijd vervolgens de sneetjes brood in kleine croutons of feestelijke sterren. Meng voor de dressing de truffelmayonaise met een klein scheutje citroensap.

Verdeel de sla over 2 borden en leg de carpaccio, het ei en de zongedroogde tomaat erop. Maak het gerecht af met de broodcroutons en pijnboompitten. Besprenkel met wat truffeldressing.

ovenschotels

Deze ovenschotels zijn lekker, handig (zeker voor de volgende dag) en makkelijk om te maken. Of je nu zoekt naar een ovenschotel met pasta, rijst of aardappels, je vind ze hier allemaal. Mijn persoonlijke favoriet is de pastaschotel en gehaktballetjes of eentje met een lekkere gegratineerd laagje aardappelpuree.

×