Zalmbonbons

Deze bonbons van gerookte zalm zijn gevuld met een romig mengsel met Hollandse garnalen, een perfect hapje of amuse

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks
Benodigdheden:

Bereiding

 Rasp de schil van de limoen en pers de limoen. Zet de limoenrasp even aan de kant. Meng het limoensap met mayonaise, crème fraiche en de gehakte bieslook. Breng op smaak met peper.

 Voeg hierbij ook de Hollandse garnalen. Zet het mengsel 10 minuten in de koelkast zodat het mengsel iets steviger is. Leg de rucola op het bordje. Verdeel de Hollandse garnalen vulling in 4 porties. Neem een stukje folie en leg hier een plakje gerookte zalm op. Voeg nu een deel van het mengsel op de gerookte zalm.

 Vorm nu een balletje van de gerookte zalm en gebruik de folie om een mooie ronde bonbon te vormen. Verdeel de geraspte limoen over de zalmbonbons.

 Tip: ook leuk om te serveren op een toastje als hapje. Serveer 2 a 3 stuks per persoon als voorgerecht.

154 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Jaimy Van Dijke

Mijn favoriete keuken is de Aziatische keuken zoals Indiaas, Thais en Japans. Dit zul je ook terug zien in verschillende recepten die ik deel op LeukeRecepten.nl. Maar natuurlijk deel ik ook recepten voor ‘gewone’ Hollandse pot of voor iets lekker snels voor doordeweeks.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.