Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Zalmbonbons

Deze bonbons van gerookte zalm zijn gevuld met een romig mengsel met Hollandse garnalen, een perfect hapje of amuse

Ingrediënten
Benodigdheden:

Bereiding

 Rasp de schil van de limoen en pers de limoen. Zet de limoenrasp even aan de kant. Meng het limoensap met mayonaise, crème fraiche en de gehakte bieslook. Breng op smaak met peper.

 Voeg hierbij ook de Hollandse garnalen. Zet het mengsel 10 minuten in de koelkast zodat het mengsel iets steviger is. Leg de rucola op het bordje. Verdeel de Hollandse garnalen vulling in 4 porties. Neem een stukje folie en leg hier een plakje gerookte zalm op. Voeg nu een deel van het mengsel op de gerookte zalm.

 Vorm nu een balletje van de gerookte zalm en gebruik de folie om een mooie ronde bonbon te vormen. Verdeel de geraspte limoen over de zalmbonbons.

 Tip: ook leuk om te serveren op een toastje als hapje. Serveer 2 a 3 stuks per persoon als voorgerecht.

zalm bonbon www.leukerecepten.nl

Voorgerechten

Het diner begint pas echt goed met een lekker voorgerecht. Hier vind je voorgerechten die perfect aansluiten op je diner. Een voorgerecht moet niet te zwaar zijn, het moet smaken naar meer. Populaire voorgerechten zijn salade met geitenkaas, pittige gamba's, courgettesoep, bruschetta's en spaghetti aglio olio.

×