Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Zalmbonbons

Lekker voorgerecht van Hollandse garnaaltjes in een romige saus omwikkeld met gerookte zalm

Ingrediënten
150 gram gerookte zalm in dunne plakjes
100 gr Hollandse garnalen
Verse dille
1 eetl citroensap
1 eelt mosterd-dille dressing
75 ml creme fraiche
Peper en zout
Beetje olijfolie
Sla voor garnering
(Optioneel decoratiesaus citroen mayonaise)
 
Materialen
klein kopje
huishoudfolie
 
Bereiding
Meng de creme fraiche, mosterd-dille dressing en citroensap door elkaar. Houd een paar takjes van de dille apart voor garnering en hak de rest van de dille fijn en roer door het romige mengsel. Schep de garnaaltjes door het mengsel en breng op smaak met peper en zout.  Pak een klein kopje en bekleed met huishoudfolie. Leg een plakje zalm hier op (de zalm moet een beetje over de randen hangen). Doe een schepje van het garnalenmengsel in het midden van het bekleedde kopje en vouw de zalm die over de randen hangt er mooi over heen. Haal de zalmbonbon met plasic folie uit het kopje en draai stevig dicht. Laat de bonbons een uurtje opstijven in de koelkast. Verdeel een beetje sla over 4 bordjes en besprenkel met een beetje olijfolie. Leg de bonbon in het midden en spuit er een klein toefje decoratiesaus citroen mayonaise op (optioneel). Maak het af met een klein takje dille.
 

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×