Blini met zalm

Maak zelf deze lekkere blini hapjes, kleine pannenkoekjes met een topping van frisse room en zalm. Leuk om te serveren met kerst of oud en nieuw!

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks
Topping

Bereiding

 Verwarm de melk lauwwarm. Meng de gist erdoor. Doe het meel en een snufje zout in een grote kom en schenk de melk met gist hierbij. Roer met de garde tot een egaal beslag.

 Splits de eieren. Klop de eierdooiers door het beslag en dek de kom af met een stuk vershoudfolie of een schone theedoek. Laat op een tochtvrije en relatief warme plek 30 min rijzen.

 Klop de eiwitten met een mixer tot een stevig schuim. Spatel het schuim door het gerezen beslag. Verwarm een beetje boter in een of meerdere pannen en schep een beetje van het beslag in de pan (ongeveer 2 eetlepels).

 Bak de blini’s op middelhoog vuur aan beide kanten 2 minuten. Leg ze op een bord en laat iets afkoelen. Rasp de citroen en meng de rasp met de zure room. Verdeel de zure citroen room erop en garneer met een stukje gerookte zalm, een blaadje dille en eventueel een beetje citroenrasp en peperbessen.

 Tip: De blini's kun je zowel warm als koud eten. De blini's kun je een dag van tevoren bakken en later beleggen met de topping. Bewaar ze nadat ze belegd zijn in de koelkast.

Blini met zalm
24 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x pastasalades

Pastasalade met carpaccio
Pastasalade met tonijn
Gezonde pastasalade

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.