Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Blini met zalm

Maak zelf deze lekkere blini hapjes, kleine pannenkoekjes met een topping van frisse room en zalm. Leuk om te serveren met kerst of oud en nieuw!

Ingrediënten
Topping

Bereiding

 Verwarm de melk lauwwarm. Meng de gist erdoor. Doe het meel en een snufje zout in een grote kom en schenk de melk met gist hierbij. Roer met de garde tot een egaal beslag.

 Splits de eieren. Klop de eierdooiers door het beslag en dek de kom af met een stuk vershoudfolie of een schone theedoek. Laat op een tochtvrije en relatief warme plek 30 min rijzen.

 Klop de eiwitten met een mixer tot een stevig schuim. Spatel het schuim door het gerezen beslag. Verwarm een beetje boter in een of meerdere pannen en schep een beetje van het beslag in de pan (ongeveer 2 eetlepels).

 Bak de blini’s op middelhoog vuur aan beide kanten 2 minuten. Leg ze op een bord en laat iets afkoelen. Rasp de citroen en meng de rasp met de zure room. Verdeel de zure citroen room erop en garneer met een stukje gerookte zalm, een blaadje dille en eventueel een beetje citroenrasp en peperbessen.

 Tip: De blini's kun je zowel warm als koud eten. De blini's kun je een dag van tevoren bakken en later beleggen met de topping. Bewaar ze nadat ze belegd zijn in de koelkast.

Blini met zalm

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Seizoensrecepten met lekkere groenten en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, radijsjes, raapstelen en abrikozen. Probeer bijvoorbeeld de pasta met asperges of ga voor de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×