Ga naar de inhoud
Zebra cake

Zebra cake

Deze chocolade combinatie cake is echt niet zo moeilijk als het lijkt, en ook nog eens super lekker en luchtig! Inclusief stap voor stap foto's.

30 M + 50 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.

Ingrediënten

Voor personen

  • 200 gr suiker
  • 200 gr boter ( op kamertemperatuur )
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 375 gr bloem
  • 250 ml melk
  • 4 eieren
  • snufje zout

Chocolademengsel

  • Snufje kaneel
  • 25 gr cacao poeder
  • 1 eetlepel suiker
  • 50 ml melk

Materialen

  • Springvorm van ca 24 cm
  • Mixer

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 175 graden. Meng het zout met de bloem en bakpoeder in een kom en zet apart. Klop met een garde het cacaopoeder met 50 ml melk, kaneel en een eetlepel suiker door elkaar in een kommetje en zet ook aan de kant. Mix de boter met 200 gr suiker romig in een kom. Voeg een voor een de eieren toe aan de boter en mix tot deze goed zijn opgenomen.


  2. Voeg 250 ml melk langzaam toe aan het boter mengsel en voeg daarna ook het bloemmengsel toe. Doe ongeveer de helft van het mengsel in een andere kom en mix hier het chocolade mengsel doorheen. Nu heb je een licht en een donker beslag.


  3. Vet de bakvorm in met wat boter en leg eventueel een stuk bakpapier op de bodem. Schep met een eetlepel een schep van het donkere beslag in het midden van de bakvorm. Schep hierop een lepel licht beslag. Ga door tot de hele vorm bedekt is het beslag op is. Bak de cake in ca 50 minuten gaar in het midden van de oven. Controleer of de cake gaar is met een sateprikker.


  4. Ook leuk om met fondant te bekleden en het zebra effect als verrassing in het midden te zien.