Ga naar de inhoud
Chai latte cake

Chai latte cake

Je favoriete herfstspecerijen verwerkt in een luchtige cake. Lekker met een chai latte drankje erbij.

20 M + 1 U oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Lactose arm recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 3 eetlepels chai kruiden
  • 150 ml neutrale olijfolie
  • 280 gr witte basterdsuiker
  • 250 gr Griekse yoghurt ( plantaardig )
  • 320 gr zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepels vanille extract
  • 2 eieren
  • snufje zout
  • 60 ml (plantaardige) melk
  • 1 zakje zwarte thee
  • 1 kneepje honing

Glazuurtopping

  • 160 gr poedersuiker
  • 1 eetlepel (plantaardige) melk

Materiaal

  • Cakevorm

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Start met het maken van de chai kruidenmix of gebruik een kant-en-klare versie.


  2. Verwarm de oven voor op 170° graden.


  3. Doe de (plantaardige) melk in een pannetje en voeg de chai kruidenmix, de vanille extract en wat honing toe.


  4. Roer dit goed door met een garde. Verhit dit op het vuur totdat deze warm is, laat hem niet koken. Zodra de melk warm is, voeg je het theezakje toe en laat circa 5 minuten trekken.


  5. Ga ondertussen verder met de cake: Mix de olie, eieren, (plantaardige) yoghurt, suiker en het snufje zout door elkaar. Voeg 60 ml van het chai latte mengsel toe en mix nog een keer goed door.


  6. Zeef het bakmeel en mix totdat het een glad mengsel is.


  7. Vet de bakvorm goed in met een beetje olie en/of bekleed met bakpapier.


  8. Giet het beslag in de vorm en zet ongeveer 60 minuten in de oven.


  9. Maak ondertussen de glazuurlaag. Neem 1 eetlepel/de rest van het chaimengsel en voeg daar al roerend met een garde beetje bij beetje de poedersuiker aan toe totdat je een dikke glazuur krijgt. Het moet nog net ‘lopen’ als je het met een lepel eruit schept.


  10. Controleer met een sateprikker of de cake gaar is. Laat de cake daarna afkoelen en haal uit de vorm.


  11. Giet de topping over de cake heen en bestrooi eventueel nog met wat extra chaikruidenmix of andere specerijen.


  12. Tips: Voeg 1 of 2 verse steranijs toe aan de warme melk als dit niet in je chaikruidenmix verwerkt zit.


  13. Voeg eventueel nog wat walnoten toe aan het beslag voor een lekkere crunch.


  14. Maak er ook eens een heerlijke chai tea latte of kurkuma latte bij.