Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Zoet naanbrood met yoghurt en rood fruit

Naanbrood kan perfect als ontbijt of lunch in een zoete variant van dit Indiase brood. Samen met Griekse yoghurt en rood fruit is dit een frisse combinatie.

Ingrediënten
  • 1 naanbrood (volgens basis recept naanbrood )
  • 3 eetlepels Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel gehakte walnoten
  • 30 gr blauwe bessen
  • 30 gr frambozen
  • 0,5 citroen (rasp en sap)
  • 1 eetlepel honing
  • een paar druppels vanille aroma

Bereiding
Bereid 1 naanbrood volgens basis recept naanbrood Meng de Griekse yoghurt met een beetje citroenrasp, vanille aroma en een beetje citroensap naar smaak.

Zoet-naanbrood-1.jpg
Zoet-naanbrood-3.jpg
Zoet-naanbrood.jpg

Besmeer het naanbrood nu met het yoghurt mengsel. Verdeel de gehakte noten, blauwe bessen en frambozen over de yoghurt. Maak het af met wat extra citroenrasp en honing.

Tip: Houd je van zoet? Voeg 1 theelepel poedersuiker toe aan de Griekse yoghurt.

Tip: Voor dit zoete naanbrood kun je het beste het brood zelf maken. Kant-en-klare naambroden zijn vaak gekruid en dat is niet lekker met deze toppings.

Dit recept is gemaakt door Jaimy

Beoordeling (2 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart
  • Gebak en taart
Amandelstaaf
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst