Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Zoet naanbrood met yoghurt en rood fruit

Naanbrood kan perfect als ontbijt of lunch in een zoete variant van dit Indiase brood. Samen met Griekse yoghurt en rood fruit is dit een frisse combinatie.

Ingrediënten
  • 1 naanbrood (volgens basis recept naanbrood )
  • 3 eetlepels Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel gehakte walnoten
  • 30 gr blauwe bessen
  • 30 gr frambozen
  • 0,5 citroen (rasp en sap)
  • 1 eetlepel honing
  • een paar druppels vanille aroma

Bereiding
Bereid 1 naanbrood volgens basis recept naanbrood Meng de Griekse yoghurt met een beetje citroenrasp, vanille aroma en een beetje citroensap naar smaak.

Besmeer het naanbrood nu met het yoghurt mengsel. Verdeel de gehakte noten, blauwe bessen en frambozen over de yoghurt. Maak het af met wat extra citroenrasp en honing.

Tip: Houd je van zoet? Voeg 1 theelepel poedersuiker toe aan de Griekse yoghurt.

Tip: Voor dit zoete naanbrood kun je het beste het brood zelf maken. Kant-en-klare naambroden zijn vaak gekruid en dat is niet lekker met deze toppings.

Dit recept is gemaakt door Jaimy

Jaimy Van Dijke

Mijn favoriete keuken is de Aziatische keuken zoals Indiaas, Thais en Japans. Dit zul je ook terug zien in verschillende recepten die ik deel op LeukeRecepten.nl. Maar natuurlijk deel ik ook recepten voor ‘gewone’ Hollandse pot of voor iets lekker snels voor doordeweeks.

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×