Zoete aardappel met taco vulling

Gepofte zoete aardappels uit de oven met een vulling van vegetarisch gehakt, tomaatjes en maïs. Slechts 15 minuten voorbereiding en de rest doet de oven.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks

Bereiding

Verwarm de oven voor op 220° graden.

Was de zoete aardappels goed en dep droog. Prik er met een vork gaatjes in.

Besprenkel ze in een kom met een beetje olie en wat peper en zout en schep door elkaar.

Verdeel ze over een bakplaat met bakpapier en zet ze ca. 40 min in de oven.

Doe het vega gehakt in een pan en bak een paar min. Gebruik je vega gehakt wat al gaar/gebakken is dan kun je dit overslaan.

Schep de taco kruiden door het gehakt.

Snijd de cherrytomaatjes alvast in vieren.

Haal de zoete aardappels uit de oven en check met een prikker of mes of ze gaar en zacht zijn. Snijd deze net niet helemaal open en verdeel het gehaktmengsel hier over samen met wat maïs en kaas.

Zet ze nog 10 min in de oven.

Snijd de avocado in stukjes.

Meng de zure room met een klein scheutje water om hem wat dunner te krijgen.

Haal de gevulde zoete aardappels uit de oven en verdeel de tomaatjes, avocado en ui erover en eventueel een plakje jalapeño peper. Mocht het niet allemaal passen kun je ook wat van de groenten apart erbij serveren.

Trek strepen met de zure room over de aardappels en serveer direct.

Tip: ook lekker met zelfgemaakte tacosaus.

63 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Uit onze shop

Jaimy Van Dijke

Mijn favoriete keuken is de Aziatische keuken zoals Indiaas, Thais en Japans. Dit zul je ook terug zien in verschillende recepten die ik deel op LeukeRecepten.nl. Maar natuurlijk deel ik ook recepten voor ‘gewone’ Hollandse pot of voor iets lekker snels voor doordeweeks.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!