Zoete aardappel met taco vulling
Gepofte zoete aardappels uit de oven met een vulling van vegetarisch gehakt, tomaatjes en maïs. Slechts 15 minuten voorbereiding en de rest doet de oven.
15 M + 50 M
Ingrediënten
Voor stuks
-
1 kg zoete aardappels ( 4 middelgrote )
-
1 avocado
-
175 gr vegetarisch gehakt
-
4 eetlepels maïs
-
1 kleine rode ui
-
4 eetlepels geraspte kaas
-
1 theelepel taco kruiden
-
125 ml zure room als strepen
-
10 cherry tomaatjes
-
scheutje olie
-
peper en zout
-
Optioneel: schijfjes jalapeño peper
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 220° graden.
-
Was de zoete aardappels goed en dep droog. Prik er met een vork gaatjes in.
-
Besprenkel ze in een kom met een beetje olie en wat peper en zout en schep door elkaar.
-
Verdeel ze over een bakplaat met bakpapier en zet ze ca. 40 min in de oven.
-
Doe het vega gehakt in een pan en bak een paar min. Gebruik je vega gehakt wat al gaar/gebakken is dan kun je dit overslaan.
-
Schep de taco kruiden door het gehakt.
-
Snijd de cherrytomaatjes alvast in vieren.
-
Haal de zoete aardappels uit de oven en check met een prikker of mes of ze gaar en zacht zijn. Snijd deze net niet helemaal open en verdeel het gehaktmengsel hier over samen met wat maïs en kaas.
-
Zet ze nog 10 min in de oven.
-
Snijd de avocado in stukjes.
-
Meng de zure room met een klein scheutje water om hem wat dunner te krijgen.
-
Haal de gevulde zoete aardappels uit de oven en verdeel de tomaatjes, avocado en ui erover en eventueel een plakje jalapeño peper. Mocht het niet allemaal passen kun je ook wat van de groenten apart erbij serveren.
-
Trek strepen met de zure room over de aardappels en serveer direct.
-
Tip: ook lekker met zelfgemaakte tacosaus.
Heeft het gesmaakt?
70 stemmen
Ook lekker