Zuurkoolkoekjes

Lekkere licht krokant gebakken hartige koekjes van aardappel en zuurkool. Ook heerlijk als winters bijgerecht.

Bijgerecht 30 min

ingrediënten

voor 10 stuks

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Schil de rauwe aardappels en rasp ze daarna met een grove rasp.

  2. Laat de zuurkool uitlekken.

  3. Doe de rasp van de aardappel in een kom en voeg de zuurkool toe.

  4. Roer het ei erdoor samen met de mosterd.

  5. Doe de bloem erbij en breng op smaak met een snuf peper en zout. Je kunt eventueel een beetje extra bloem toevoegen mocht het mengsel nog erg nat zijn.

  6. Verhit een klein laagje olie in een grote koekenpan.

  7. Maak hoopjes van het zuurkool mengsel en druk plat tot koekjes. Bak beide kanten goudbruin en zorg dat ook de binnenzijde gaar is. Dit duurt ca. 5 tot 7 minuten.

  8. Laat de zuurkoolkoekjes uitlekken op een keukenpapier. Bestrooi ze met wat bieslook.

  9. Tip: lekker met een schep zure room, kwark of Heksenkaas.

Heeft het gesmaakt?
18 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!