Zuurkoolkoekjes
Lekkere licht krokant gebakken hartige koekjes van aardappel en zuurkool. Ook heerlijk als winters bijgerecht.
30 M
Ingrediënten
Voor stuks
-
400 gr vastkokende aardappels ( geschild )
-
250 gr zuurkool ( voorgekookt uit zak of pot )
-
75 gr geraspte kaas
-
1 ei
-
50 gr bloem
-
2 theelepels mosterd
-
1 snuf peper en zout
-
olie ( om in te bakken )
-
1 handje Verse bieslook ( om te garneren )
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Schil de rauwe aardappels en rasp ze daarna met een grove rasp.
-
Laat de zuurkool uitlekken.
-
Doe de rasp van de aardappel in een kom en voeg de zuurkool toe.
-
Roer het ei erdoor samen met de mosterd.
-
Doe de bloem erbij en breng op smaak met een snuf peper en zout. Je kunt eventueel een beetje extra bloem toevoegen mocht het mengsel nog erg nat zijn.
-
Verhit een klein laagje olie in een grote koekenpan.
-
Maak hoopjes van het zuurkool mengsel en druk plat tot koekjes. Bak beide kanten goudbruin en zorg dat ook de binnenzijde gaar is. Dit duurt ca. 5 tot 7 minuten.
-
Laat de zuurkoolkoekjes uitlekken op een keukenpapier. Bestrooi ze met wat bieslook.
-
Tip: lekker met een schep zure room, kwark of Heksenkaas.
Heeft het gesmaakt?
22 stemmen
Ook lekker