
Hotdogs met zuurkool maken
Broodje hotdog met zuurkool maken met dit perfecte en eenvoudige recept. Lekker met spek, gekarameliseerde rode ui en augurkjes. Afgemaakt met honing-mosterddressing of een saus naar keuze.
20 M
Ingrediƫnten: Hotdogs met zuurkool maken
Voor stuks
-
6 hotdog broodjes of witte puntjes
-
6 hotdog worsten
-
12 eetlepels zuurkool ( voorgekookt uit pot of zak )
-
1 rode ui
-
1 eetlepel honing
-
2 augurken
-
6 plakken spek
-
Honing-mosterd dressing
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding: Hotdogs met zuurkool maken
-
Bak de plakken spek in een droge koekenpan licht krokant en laat uitlekken op een bord met keukenpapiertje. Snijd de rode ui in ringen, bak deze in dezelfde pan in het vet van het spek. Voeg 1 eetlepel honing toe en laat lichtjes karameliseren.
-
Verwarm de hotdogs en de zuurkool. Snijd de broodjes open en verdeel hier een beetje zuurkool over en leg hier een hotdog op en een plak spek en verdeel ook weer wat zuurkool er over. Vervolgens ook wat gebakken rode ui en de honing- mosterd dressing. Garneer als laatste met augurk.
Heeft het gesmaakt?
74 stemmen
Voedingswaarden per persoon/stuk
- kcal 450
- vet 25 gr
- verzadigd vet 9 gr
- koolhydraten 40 gr
- w.v. suikers 6 gr
- vezels 3 gr
- eiwit 15 gr
- zout 2.5 gr
Ook lekker