Zuurkoolquiche

Wil je eens iets anders op tafel zetten met zuurkool, maak dan deze heerlijke hartige taart met zuurkool, rookworst en een vleugje kerrie

Hoofdgerecht 25 min + 45 min oventijd

ingrediënten

voor 3 personen

Benodigdheden

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 190 graden. Laat de velletjes deeg ontdooien. Vet de vorm in en bekleed met het deeg. Verdeel een beetje paneermeel over de bodem.

  2. Laat de zuurkool goed uitlekken. Doe de eieren in een kom en roer samen met de room en mosterd door elkaar. Voeg de zuurkool toe. Breng op smaak met een snuf peper, zout, kerrie en peterselie. Snijd de appel zonder schil en de rookworst in blokjes en schep door het zuurkool mengsel.

  3. Verdeel het zuurkool mengsel over de beklede vorm. Bestrooi met een beetje kaas en zet ca. 45 minuten in de oven. Controleer altijd even of de zuurkoolquiche goed gaar is. Bestrooi met wat peterselie.

Heeft het gesmaakt?
172 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!