Ga naar de inhoud
Zuurkoolquiche

Zuurkoolquiche

Wil je eens iets anders op tafel zetten met zuurkool, maak dan deze heerlijke hartige taart met zuurkool, rookworst en een vleugje kerrie

25 M + 45 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegetarisch recept

Ingrediƫnten

Voor personen

  • 6 vellen hartig taartdeeg
  • 2 theelepels mosterd
  • 4 eieren
  • 250 gr zuurkool ( (uit pot of zak) )
  • 200 ml kookroom
  • 1 eetlepel paneermeel
  • 1 appel
  • Snuf kerrie
  • snuf peper en zout
  • peterselie
  • 200 gr rookworst ( vega )
  • handje geraspte kaas
  • boter + om in te vetten
  • Quichevorm of springvorm ca. 24 cm

Benodigdheden

  • Quichevorm of springvorm ( (ca. 24 cm) )

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 190 graden. Laat de velletjes deeg ontdooien. Vet de vorm in en bekleed met het deeg. Verdeel een beetje paneermeel over de bodem.


    Zuurkoolquiche Zuurkoolquiche Zuurkoolquiche
  2. Laat de zuurkool goed uitlekken. Doe de eieren in een kom en roer samen met de room en mosterd door elkaar. Voeg de zuurkool toe. Breng op smaak met een snuf peper, zout, kerrie en peterselie. Snijd de appel zonder schil en de rookworst in blokjes en schep door het zuurkool mengsel.


    Zuurkoolquiche Zuurkoolquiche Zuurkoolquiche
  3. Verdeel het zuurkool mengsel over de beklede vorm. Bestrooi met een beetje kaas en zet ca. 45 minuten in de oven. Controleer altijd even of de zuurkoolquiche goed gaar is. Bestrooi met wat peterselie.