Zuurkool ovenschotel

De traditionele ingrediënten uit een typisch winters Nederlands gerecht, maar dan samen in een ovenschotel met nog wat lekkere ingrediënten zoals kaas en appel erbij. Vanaf €2,19 per persoon maak je dit heerlijke maaltje.

Hoofdgerecht 40 min + 30 min oventijd

ingrediënten

voor 4 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180° graden.

  2. Kook de aardappels in ca. 15 – 20 minuten gaar en giet af.

  3. Kook ondertussen de zuurkool ca. 10 minuten voor in een pan met een paar eetlepels vocht of water. Je kunt de zuurkool ook 3 à 4 minuten verwarmen in de magnetron op 700 watt.

  4. Stamp de aardappels fijn met de crème fraîche, scheutje melk, peper, zout en mosterd. Schep daarna de kaas door de puree.

  5. Laat de zuurkool goed uitlekken in een zeef en verdeel over de bodem van de ovenschaal.

  6. Snijd de rookworst in plakken en plaats op de zuurkool. Dek dit af met de puree.

  7. Snijd de appels in dunne plakjes en steek deze in de puree.

  8. Bestrooi de appels met een snufje kaneel en bestrijk ze met een beetje gesmolten boter.

  9. Zet de ovenschaal ca. 30 minuten in de oven.

  10. Tip: Deze ovenschotel is voldoende voor 4 personen, mocht je grote eters hebben dan kun je beter 3 personen aanhouden.

Heeft het gesmaakt?
202 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!