Ga naar de inhoud
Zuurkool ovenschotel

Zuurkool ovenschotel

De traditionele ingrediënten uit een typisch winters Nederlands gerecht, maar dan samen in een ovenschotel met nog wat lekkere ingrediënten zoals kaas en appel erbij. Vanaf €2,19 per persoon maak je dit heerlijke maaltje.

40 M + 30 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Glutenvrij recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 500 gr zuurkool ( uit zak )
  • 2 appels
  • 1 grote rookworst ( à 375 gr )
  • 75 geraspte kaas
  • 800 gr aardappels ( licht kruimig )
  • 125 crème fraîche
  • 2 theelepels mosterd
  • Scheutje melk
  • peper en zout
  • Snufje kaneel
  • boter + om in te vetten

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180° graden.


  2. Kook de aardappels in ca. 15 – 20 minuten gaar en giet af.


  3. Kook ondertussen de zuurkool ca. 10 minuten voor in een pan met een paar eetlepels vocht of water. Je kunt de zuurkool ook 3 à 4 minuten verwarmen in de magnetron op 700 watt.


  4. Stamp de aardappels fijn met de crème fraîche, scheutje melk, peper, zout en mosterd. Schep daarna de kaas door de puree.


  5. Laat de zuurkool goed uitlekken in een zeef en verdeel over de bodem van de ovenschaal.


  6. Snijd de rookworst in plakken en plaats op de zuurkool. Dek dit af met de puree.


  7. Snijd de appels in dunne plakjes en steek deze in de puree.


  8. Bestrooi de appels met een snufje kaneel en bestrijk ze met een beetje gesmolten boter.


  9. Zet de ovenschaal ca. 30 minuten in de oven.


  10. Tip: Deze ovenschotel is voldoende voor 4 personen, mocht je grote eters hebben dan kun je beter 3 personen aanhouden.