Zuurkool ovenschotel
De traditionele ingrediënten uit een typisch winters Nederlands gerecht, maar dan samen in een ovenschotel met nog wat lekkere ingrediënten zoals kaas en appel erbij. Vanaf €2,19 per persoon maak je dit heerlijke maaltje.
40 M + 30 M oventijd
Ingrediënten
Voor personen
-
500 gr zuurkool ( uit zak )
-
2 appels
-
1 grote rookworst ( à 375 gr )
-
75 geraspte kaas
-
800 gr aardappels ( licht kruimig )
-
125 crème fraîche
-
2 theelepels mosterd
-
Scheutje melk
-
peper en zout
-
Snufje kaneel
-
boter + om in te vetten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 180° graden.
-
Kook de aardappels in ca. 15 – 20 minuten gaar en giet af.
-
Kook ondertussen de zuurkool ca. 10 minuten voor in een pan met een paar eetlepels vocht of water. Je kunt de zuurkool ook 3 à 4 minuten verwarmen in de magnetron op 700 watt.
-
Stamp de aardappels fijn met de crème fraîche, scheutje melk, peper, zout en mosterd. Schep daarna de kaas door de puree.
-
Laat de zuurkool goed uitlekken in een zeef en verdeel over de bodem van de ovenschaal.
-
Snijd de rookworst in plakken en plaats op de zuurkool. Dek dit af met de puree.
-
Snijd de appels in dunne plakjes en steek deze in de puree.
-
Bestrooi de appels met een snufje kaneel en bestrijk ze met een beetje gesmolten boter.
-
Zet de ovenschaal ca. 30 minuten in de oven.
-
Tip: Deze ovenschotel is voldoende voor 4 personen, mocht je grote eters hebben dan kun je beter 3 personen aanhouden.
Heeft het gesmaakt?
222 stemmen
Ook lekker
3x lekkere Ovenschotel recepten