Zuurkoolschotel met rookworst

De traditionele ingrediënten uit een typisch winters Nederlands gerecht, maar dan samen in een ovenschotel met nog wat lekkere ingrediënten zoals kaas en appel erbij. Vanaf €2,19 per persoon maak je dit heerlijke maaltje.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180° graden.

Kook ondertussen de zuurkool ca. 10 minuten voor in een pan met een paar eetlepels vocht of water. J kunt de zuurkool ook 3 à 4 minuten verwarmen in de magnetron op 700 watt.

Stamp de aardappels fijn met de crème fraîche, scheutje melk, peper, zout en mosterd. Schep daarna de kaas door de puree.

Laat de zuurkool goed uitlekken in een zeef en verdeel over de bodem van de ovenschaal.

Snijd de rookworst in plakken en plaats op de zuurkool. Dek dit af met de puree.

Snijd de appels in dunne plakjes en steek deze in de puree.

Bestrooi de appels met een snufje kaneel en bestrijk ze met een beetje gesmolten boter.

Zet de ovenschaal ca. 30 minuten in de oven.

Tip: Deze ovenschotel is voldoende voor 4 personen, mocht je grote eters hebben dan kun je beter 3 personen aanhouden.

1 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!