Spaanse recepten

Spaanse recepten

Ontdek heerlijke Spaanse recepten boordevol smaak en passie. Van klassieke paella tot smaakvolle tapas, patatas bravas, knoflookgarnalen en albondigas… En vergeet ook het toetje niet! Zoals Spaanse churros balletjes of heerlijke romige crema catalana.

Klassieke gazpacho
  • Voorgerecht
  • 10 min + 1 uur wachten
  • 4-6 personen
  • *

Deze perfecte koude Spaanse soep, ofwel gazpacho, bereid je in een paar minuten en is gemaakt van o.a. tomaat, komkommer en knoflook, ideaal op een warme dag!

Gazpacho met meloen
  • Voorgerecht
  • 15 min + 1 uur wachten
  • 4-6 personen
  • *

Een lekkere koude gazpacho soep met een lichtzoete en frisse smaak van meloen en munt, een perfecte amuse.

Kipspiesjes met gazpacho dip
  • Hapjes en snacks
  • 20 min
  • 6 hapjes
  • *

De Spaanse gazpacho is een heerlijke en frisse dip voor de gekruide kipspiesjes

Paella spaghetti
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 2-3 personen
  • *

Paella zonder rijst maar met spaghetti eenzelfde lekkere saus met garnalen en saffraan

Mallorcaanse tumbet
  • Bijgerecht
  • 45 min + 25 oventijd
  • 6 personen
  • *

Vegetarische ovenschotel uit Mallorca met laagjes van gegrilde groenten en aardappeltjes in tomatensaus

Patatas bravas van zoete aardappel
  • Bijgerecht
  • 15 min + 25 oventijd
  • 4 personen
  • *

Geroosterde zoete aardappel met een licht pikante Spaanse saus, heerlijk bij de tapas!

Albondigas - Spaanse gehaktballetjes in tomatensaus
  • Bijgerecht
  • 45 min
  • 4 - 6 personen
  • *

Kruidige gehaktballetjes in een licht pittige Spaanse tomatensaus, een heerlijk hapje dat niet mag ontbreken bij de tapas!

Spaanse vis met serranoham
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 15 oventijd
  • 6 stuks
  • *

Vis uit de oven met Spaanse ham, olijven en paprika. Lekker bij de tapas of samen met patatas bravas.

Wortelsoep met chorizo kruim
  • Voorgerecht
  • 35 min
  • 4 personen
  • *

Deze zachte en zoete soep van wortels is heerlijk in combinatie met de iets zoute kruimels van Spaanse chorizo worst

Spaanse mosselen met chorizo
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 3 personen
  • *

Deze mosselen op Spaanse wijze met tomaat en chorizo maak je makkelijk zelf. Ontdek de heerlijke smaken in dit mediterrane gerecht.

Frittata met spinazie en chorizo
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 25 min oventijd
  • 3 personen
  • *

Frittata met spinazie, chorizo en tomaatjes uit de oven. Een smaakvolle en eenvoudige frittata. Perfect voor een snel en hartig gerecht!

Aardappeltortilla met spinazie
  • Bijgerecht
  • 30 min + 30 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Lekker bij een stukje vlees of vis: aardappeltortilla uit de oven met verse spinazie

Manchegoballetjes
  • Hapjes en snacks
  • 20 min
  • 8 stuks
  • *

Heerlijk tapas hapje, Spaanse gefrituurde manchegoballetjes met een pittige bite

Kipspiesjes met honing mosterd
  • Hapjes en snacks
  • 15 min + 20 min wachten
  • 6 stuks
  • *

Lekker tijdens een tapasavondje of feestje; heerlijke kipspiesjes gemarineerd in honing-mosterd marinade.

Bananenmousse
  • Nagerecht
  • 25 min + 2 uur wachten
  • 4 personen
  • *

Heerlijk toetje van bananenmousse origineel gepresenteerd in een bananenbootje, ook lekker als afsluiter van je barbecue.

Licor 43 met passievrucht
  • Nagerecht
  • 10 min
  • 2 personen
  • *

Dit dessert is een combinatie van een cockail en een toetje en is een heerlijke combi van ijs, likeur en passievrucht

Pittige gambas
  • Voorgerecht
  • 10 min marineertijd + 10 min baktijd
  • 4 personen
  • *

Heerlijk pittig spaanse tapas hapje van gamba's met stokbrood.