Spaans

Spaans

Lekkere Spaanse recepten! Van tapas hapjes zoals patatas bravas, albondigas (gehaktballetjes in tomatensaus) en garnalen met knoflook tot aan gazpacho en paella! Maar ook lokale Spaanse gerechten zoals salmojero en tumbet vind je hier. En vergeet de churros als toetje niet.

Spaanse mosselen met chorizo
  • Hoofdgerecht
  • 25 MINUTEN
  • 2 A 3 PERSONEN
  • **

Deze mosselen op Spaanse wijze met tomaat en chorizo maak je makkelijk zelf

Gamba spies met salsa
  • Bijgerecht
  • 20 MIN + 30 WACHTEN
  • 4 STUKS
  • *

Kleurrijk Spaans tapasgerecht van gamba's gemarineerd in knoflook en een frisse salsa van tomaat en mango

3 x makkelijke pinchos
  • Hapjes en snacks
  • 20 MINUTEN
  • 3 X 10 STUKS
  • *

Deze 3 belegde geroosterde broodjes zijn echt een feestje op je bord en binnen een paar tellen klaar

Gefrituurde aubergine met honing
  • Hapjes en snacks
  • 20 MIN + 20 WACHTEN
  • CA 10 STUKS
  • *

Dit spaanse tapashapje, ook wel berenjena frita con miel genoemd, vormt een heerlijke combi

Kabeljauw met olijventapenade
  • Voorgerecht
  • 30 MINUTEN
  • CA 12 STUKS
  • **

Heerlijke tapashapje van stukjes gebakken kabeljauw met olijventapenade en serranoham

Churros balletjes
  • Nagerecht
  • 80 MINUTEN
  • CA 50 STUKS
  • **

Deze luchtige Spaanse balletjes met kaneelsuiker zijn een perfecte afsluiter voor een tapasavondje

Aardappeltortilla met chorizo
  • Bijgerecht
  • 25 MIN + 30 OVENTIJD
  • 4 TOT 6 PERSONEN
  • **

Spaanse aardappeltortilla uit de oven met chorizo en erwtjes, onmisbaar bij een tapasavond!

Varkenshaaspuntjes met paprikasaus
  • Bijgerecht
  • 30 MINUTEN
  • 4 TOT 6 PERSONEN
  • **

Lekker tapasrecept van gebakken varkenshaas in een romige saus van gegrilde paprika

Snelle gazpacho met gegrilde paprika
  • Voorgerecht
  • 15 MIN (+ 1 UUR KOELEN)
  • 4 PERSONEN
  • *

Met warm weer zet je snel en makkelijk deze koude tomatensoep op tafel met gegrilde paprika en komkommer

Garnalenkroketjes
  • Hapjes en snacks
  • 50 MIN + 45 WACHTEN
  • 12 TOT 15 STUKS
  • **

Bij een gezellig avondje horen deze lekker tapashapje van zelfgemaakte kroketjes gevuld met garnalen

Frittata met spinazie en chorizo
  • Hoofdgerecht
  • 25 MIN + 25 OVENTIJD
  • 3 PERSONEN
  • **

Goed gevulde frittata met chorizo, spinazie en tomaatjes uit de oven

Muffins met paprika en chorizo
  • Lunch
  • 30 MIN + 30 MIN OVENTIJD
  • 12 TOT 15 STUKS
  • *

Hartige muffins met een Spaans tintje gevuld met chorizo, olijven en paprika

Aardappeltortilla met spinazie
  • Bijgerecht
  • 30 MIN + 30 OVENTIJD
  • 4 PERSONEN
  • **

Lekker bij een stukje vlees of vis: aardappeltortilla uit de oven met verse spinazie

Spaanse ovenschotel met garnalen
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 50 min oventijd
  • 4 personen
  • **

Op paella geïnspireerde Spaanse ovenschotel met rijst, garnalen, gegrilde paprika en olijven

Broodjes met olijven en ansjovis
  • Hapjes en snacks
  • 40-60 min
  • 2 personen
  • **

HAPJE 15 MIN + 30 MIN WACHTEN + 15 MIN OVENTIJD Zelf gebakken bolletjes brood gevuld met ansjovis en zwarte olijven, aanrader voor bij de tapas!

Varkenshaas met truffel
  • Hoofdgerecht
  • 20 MIN + 10 OVENTIJD
  • 6 STUKJES
  • **

Een lekker culinair recept; malse varkenshaas gevuld met pata negra ham en truffel

Linzensoep met chorizo
  • Voorgerecht
  • 40 MINUTEN
  • 6 PERSONEN
  • **

Stevige linzensoep met frisse koriander-yoghurt en kleine blokjes chorizo.

Pruimen met spek prikkers
  • Hapjes en snacks
  • 5 MIN + 5 OVENTIJD
  • 8 STUKS
  • *

Snel en lekker hapje van pruimen en spek dat binnen 10 minuten op tafel staat

Manchegoballetjes
  • Hapjes en snacks
  • 20 min
  • 8 stuks
  • **

Heerlijk tapas hapje, Spaanse gefrituurde manchegoballetjes met een pittige bite

Kipspiesjes met honing mosterd
  • Hapjes en snacks
  • 15 min + 20 min wachten
  • 6 stuks
  • *

Lekker tijdens een tapasavondje of feestje; heerlijke kipspiesjes gemarineerd in honing-mosterd marinade.

Bananenmousse
  • Nagerecht
  • 25 min + 2 uur wachten
  • 4 personen
  • **

Heerlijk toetje van bananenmousse origineel gepresenteerd in een bananenbootje, ook lekker als afsluiter van je barbecue.

Licor 43 met passievrucht
  • Nagerecht
  • 10 min
  • 2 personen
  • *

Dit dessert is een combinatie van een cockail en een toetje en is een heerlijke combi van ijs, likeur en passievrucht

Pittige gambas
  • Voorgerecht
  • 10 min marineertijd + 10 min baktijd
  • 4 personen
  • *

Heerlijk pittig spaanse tapas hapje van gamba's met stokbrood.

  • 1
  • 2
  • Volgende