Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Paella met kip en gamba’s

Goed gevulde Spaanse paella schotel met rijst, kip, chorizo en saffraan

Ingrediënten
  • 500 gr paella rijst
  • 1 kleine rode peper
  • 0,05 gr saffraan (buisje)
  • 400 gr kippendijen
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 750 ml kippenbouillon (of zoals is aangegeven op de verpakking)
  • 1 ui
  • 1 knoflook
  • 1 citroen
  • 1 paprika
  • 200 gr doperwten
  • Snuf paprikapoeder
  • 50 gr chorizo
  • Ca 15 gamba’s (vriezer)
  • olie om te bakken
Materialen
  • Paellapan of grote wokpan

Bereiding
Verwarm de bouillon in een pan en voeg de saffraan toe. Verhit een scheutje olie in de paellapan en fruit de fijngehakte ui, rode peper en knoflook aan. Voeg de chorizo in kleine stukjes toe. Snijd de kippendijen in stukjes en bak deze gaar in dezelfde pan. Voeg ondertussen ook de paprika in blokjes en het paprikapoeder toe. Roer de paellarijst er door en voeg de warme saffraan bouillon er aan toe en roer ook het blikje tomatenpuree er door.

paella_01.jpg
paella_02.jpg
paella_03.jpg
paella_04.jpg

Laat de rijst ongeveer 20 minuten gaar pruttelen en schep af en toe om. Voeg de laatste 3 minuten de doperwten toe. Bak de gamba’s een paar minuten in een koekenpan. Als al het vocht is opgenomen door de rijst en de rijst gaar is leg de gamba’s er bovenop samen met de partjes citroen. Mocht je geen paella rijst kunnen vinden, dan kun je ook risottorijst gebruiken.

Beoordeling (121 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel
  • Gebak en taart
Amandelstaaf
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst