Spaanse paella

Stap voor stap heerlijke Spaanse paella maken met kip, chorizo en garnalen, op de BBQ of op je fornuis.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

 Snijd de chorizo in stukjes. Bak deze (zonder olie) in een grote paella of wokpan. Als de chorizo iets krokant is geworden haal je de stukjes uit de pan en laat je ze uitlekken. Laat het vet in de pan.

 

 Voeg de blokjes kip toe aan de pan en bak mee tot deze rondom aangebakken is (hij hoeft nog niet gaar te zijn). Gebruik je rauwe garnalen dan kun je ze even meebakken met de kip. Voeg de paprika’s in blokjes, ui en rode peper toe en roerbak even mee.

 

 Doe dan de rijst erbij en schep goed door. Voeg de saffraan toe aan de bouillon. Voeg de tomatenblokjes en paprikapoeder toe en schep er 2 soeplepels bouillon bij en laat dit al roerend door de rijst opnemen. Herhaal dit tot de rijst ongeveer gaar is, dit duurt ca 18 minuten. Het kan zijn dat je wat bouillon over hebt.

 

 Doe halverwege ook de erwtjes (bevroren), gebakken chorizo en de venusschelpen erbij en laat deze garen in de paella. Doe indien mogelijk een deksel op de pan of doe de Big green Egg dicht. Als je voorgekookte garnalen gebruikt kun je die samen met de erwtjes en kokkels toevoegen zodat deze ook meewarmen.

 

 Proef of de paella goed op smaak is en voeg eventueel een beetje peper, zout of iets pittigs toe. Besprenkel de paella voor het serveren met wat citroen en garneer de paella met schijfjes citroen en peterselie.

 

 Tips:

 Ik maakte deze paella op de Big Green Egg maar je kunt hem natuurlijk ook gewoon op je fornuis bereiden.

 

  I.p.v. van venusschelpen of kokkels kun je ook mosselen gebruiken. Zorg dat je de pan kan afdekken zodat de schelpen open kunnen gaan.

 

 Serveer de paella met wat brood en aioli.

 

recept_paella
468 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x snelle curries

Groene curry met peultjes
Zelfgemaakte kip korma
Pompoencurry met linzen

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.