Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Paella met kip en gamba’s

Goed gevulde Spaanse paella schotel met rijst, kip, chorizo en saffraan

Ingrediënten
  • 500 gr paella rijst
  • 1 kleine rode peper
  • 0,05 gr saffraan (buisje)
  • 400 gr kippendijen
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 750 ml kippenbouillon (of zoals is aangegeven op de verpakking)
  • 1 ui
  • 1 knoflook
  • 1 citroen
  • 1 paprika
  • 200 gr doperwten
  • Snuf paprikapoeder
  • 50 gr chorizo
  • Ca 15 gamba’s (vriezer)
  • olie om te bakken
Materialen
  • Paellapan of grote wokpan

Bereiding
Verwarm de bouillon in een pan en voeg de saffraan toe. Verhit een scheutje olie in de paellapan en fruit de fijngehakte ui, rode peper en knoflook aan. Voeg de chorizo in kleine stukjes toe. Snijd de kippendijen in stukjes en bak deze gaar in dezelfde pan. Voeg ondertussen ook de paprika in blokjes en het paprikapoeder toe. Roer de paellarijst er door en voeg de warme saffraan bouillon er aan toe en roer ook het blikje tomatenpuree er door.

Laat de rijst ongeveer 20 minuten gaar pruttelen en schep af en toe om. Voeg de laatste 3 minuten de doperwten toe. Bak de gamba’s een paar minuten in een koekenpan. Als al het vocht is opgenomen door de rijst en de rijst gaar is leg de gamba’s er bovenop samen met de partjes citroen. Mocht je geen paella rijst kunnen vinden, dan kun je ook risottorijst gebruiken.

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×