Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Vegetarische recepten

Vegetarische recepten

De lekkerste vegetarische recepten op een rijtje zonder vlees die tevens geen ingewikkelde ingredienten bevatten en makkelijk te bereiden zijn. Perfect voor vegetariërs of voor als je een dagje geen vlees wil eten. Bijvoorbeeld pasta met groenten en geitenkaas, broodje falafel, risotto met courgette en noedels met tofu.

Aubergine schnitzels
  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 2-3 personen
  • **

Vegetarisch recept voor plakken aubergine in een krokant jasje geserveerd met zoete aardappelpuree en tomaatjes

Courgette spaghetti met groenteballetjes
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 2-3 personen
  • **

Heerlijke vegetarische maaltijd van courgetti geserveerd met een tomatensaus met groenteballetjes en verse basilicum

Pita met vegetarische shoarma
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 5 grote pita's of 8 kleine
  • **

Krokant gebakken stukjes tofu gemarineerd met shoarma kruiden in een pitabroodje met verse groenten

Vegetarische stroganoff ovenschotel
  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 20 min oventijd
  • 4 personen
  • **

Deze pastaschotel met stroganoffsaus gegratineerd onder een laagje kaas is een heerlijke vegetarische maaltijd en het ideale comfortfood

Boerenkool risotto
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 2 personen
  • **

Met boerenkool kun je veel variëren, zoals met deze heerlijke romige boerenkool risotto met krokante salami

Rode kool plaattaart
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 25 min
  • 2 personen
  • **

Deze plaattaart van bladerdeeg heeft een heerlijke winterse topping van rode kool, brie en walnoten

Winter rolls met zoetzure saus
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 10 stuks
  • **

Deze springrolls van rijstvellen hebben een winterse vulling van boerenkool en rode kool en zijn een lekkere en gezonde snack of maaltijd

Salade met gefrituurde geitenkaas
  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • **

Zelfgemaakte krokante rondjes geitenkaas op een bedje van frisse salade met paprika

Vegetarische erwtensoep
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 1,5 uur koken
  • 4-6 personen
  • **

Lekkere verse dikke erwtensoep zonder vlees maar met veel winterse groenten zoals knolselderij en pompoen

Spinaziestamppot met ei
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 2 personen
  • **

Serveer deze vegetarische stamppot met spinazie en pijnboompitten met een gekookt eitje en je hebt een heerlijke winterse maaltijd

Geroosterde aardappels uit de oven
  • Bijgerecht
  • 15 min + 35 min oventijd
  • 4-6 personen
  • *

Deze krokante en kruidige aardappelen uit de oven zijn perfect als bijgerecht bij de maaltijd

Courgette spaghetti met halloumi
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 2 personen
  • **

Deze koolhydraatarme maaltijd bestaat voor een groot gedeelte uit groenten en combineert heerlijk met de iets zoute gebakken halloumi kaas

Quinoa soep met zoete aardappel
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2-3 personen
  • **

Een gezonde en voedzame maaltijdsoep met zoete aardappel en quinoa die tevens vegetarisch is

Courgettespread
  • 15 min
  • 2 potjes
  • *

Deze spread van courgette is heerlijk als gezond broodbeleg of op een toastje bij de borrel

Bladerdeeg hapjes met boursin en spinazie
  • Hapjes
  • 15 min + 22 min oventijd
  • 5 stuks
  • **

Deze hapjes hebben een heerlijke romige vulling wat heerlijk smaakt bij knapperig bladerdeeg

Soesjes met geitenkaasmousse
  • Hapjes
  • 40 min + 20 min oventijd
  • 25 stuks
  • **

Deze hartige soesjes met een vulling van geitenkaas hebben een lichte smaak van kruiden en knoflook.

Gevulde champignons met truffelrisotto
  • Hapjes
  • 40 min + 15 min oventijd
  • 10 stuks
  • **

Een heerlijk vegetarisch hapje uit de oven van gevulde champignons met risotto met truffelsmaak.

Pastinaaksoep met peer
  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 6 personen
  • **

Deze feestelijke winterse soep met zoete touch van peer is heerlijk als lunch of vooraf aan het diner

Hete bliksem
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2-3 personen
  • **

Het basisrecept voor deze heerlijke winterse hete bliksem stamppot met een frisse en zoete appels

Hartige groentetaart met pastinaak
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 30 min oventijd
  • 4 personen
  • **

Deze winterse quiche is helemaal vegetarisch en bevat lekker veel groenten

Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 4 stuks
  • **

Deze wrap tosti's hebben een winterse twist door de rode biet, boerenkool en geitenkaas

Aubergine ovenschotel met geitenkaas
  • Hoofdgerecht
  • 45 min + 25 min oventijd
  • 2-3 personen
  • **

Vegetarische ovenschotel die lijkt op melanzane parmigiana maar dan met zachte geitenkaas

Gevulde portobello in bladerdeeg
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 25 min oventijd
  • 4 stuks
  • **

Dit herfstige gerecht bestaat uit grote champignons gevuld met verschillende soorten kaas omhuld met knapperig bladerdeeg

Bloemkool broccoli curry
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 3 personen
  • **

Vegetarische rode curry met maar 7 ingredienten zoals bloemkool, broccoli en krokante cashewnoten voor een lekkere bite

Paddenstoelenbouillon
  • Voorgerecht
  • 25 min
  • 4-6 personen
  • **

Een heldere bouillonsoep met paddenstoelen en knoflook croutons, heerlijk voor in de herfst!

Error: Access Token is not valid or has expired. Feed will not update.
This error message is only visible to WordPress admins

There's an issue with the Instagram Access Token that you are using. Please obtain a new Access Token on the plugin's Settings page.
If you continue to have an issue with your Access Token then please see this FAQ for more information.

De nieuwste pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×