Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Vegetarische recepten

De lekkerste vegetarische recepten op een rijtje zonder vlees die tevens geen ingewikkelde ingredienten bevatten en makkelijk te bereiden zijn. Perfect voor vegetariërs of voor als je een dagje geen vlees wil eten. Bijvoorbeeld pasta met groenten en geitenkaas, broodje falafel, risotto met courgette en noedels met tofu.

Zoete aardappel falafel
  • Hoofdgerecht
  • 60 min + 30 min afkoelen
  • 28 stuks
  • ***

Deze heerlijke vegetarische falafel is gemaakt met zoete aardappel en wordt geserveerd met Turks brood en een sausje van tahin

Naanbrood met hummus en vegaballetjes
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 4 stuks
  • **

Een vegetarisch recept voor een avondmaaltijd met naanbrood, groenteballetjes en hummus.

Gegratineerde gnocchi ovenschotel
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 12 min oventijd
  • 2 personen
  • **

Gegratineerde gnocchi in een romige paprikasaus

Bladerdeegbroodjes met pompoenvulling
  • Lunch
  • 35 min + 25 min oventijd
  • 10 stuks
  • **

Vegetarische snack met een heerlijke vulling van pompoen en geitenkaas

Tomatensoep met pesto broodjes
  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • **

Heerlijke zelfgemaakte tomatensoep met verse basilicum en gegratineerde pesto broodjes.

Zelfgemaakte falafel met couscous
  • Hoofdgerecht
  • 60 min
  • 4 personen
  • ***

Deze kruidige balletjes van kikkererwten zijn heerlijk in combinatie met couscous

Gevulde tomaten met pesto risotto
  • Bijgerecht
  • 40 min + 15 min oventijd
  • 5 stuks
  • **

Deze gevulde tomaten met Italiaanse twist zijn een heerlijk hapje of bijgerecht.

Geroosterde bloemkoolroosjes met tahin
  • Bijgerecht
  • 25 min
  • 1 portie
  • *

Deze bloemkool roosjes zijn perfect als gezonde snack. Wedden dat je er niet vanaf kunt blijven?

Shakshuka met zoete aardappel
  • Hoofdgerecht
  • 60 min
  • 6 personen
  • **

Een heerlijke vegetarische schotel met eieren met een midden Oosterse touch

Grieks gevulde zoete aardappel
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 45 min
  • 3 stuks
  • *

Deze gepofte zoete aardappels hebben een frisse vulling met avocado, komkommer en feta

Mini tomaat galettes
  • Hapjes
  • 30 min + 25 min oventijd
  • 6 stuks
  • **

Een heerlijke vegetarisch hapje of snack van smaakvolle tomaatjes omhuld met deeg

Gevulde aubergine rolletjes
  • Hapjes
  • 25 min
  • 12 hapjes
  • **

Deze plakken gegrilde groenten gevuld met ricotta en olijven tapenade zijn een perfect vegetarisch hapjes voor een tapas avond!

Tropische smoothie bowl
  • Ontbijt
  • 20 min
  • 2 porties
  • *

Waan je op een tropisch eiland met deze zomerse en gezonde smoothie bowl

Zoete aardappel gnocchi met spinazie
  • Hoofdgerecht
  • 50 min
  • 3-5 personen
  • **

Oranje gnocchi gemaakt van zoete aardappel in een romige saus met spinazie.

Gevulde cherrytomaatjes met couscous
  • Hapjes
  • 25 min
  • 15-20 hapjes
  • **

Het perfecte tapas hapje van gevulde cherrytomaatjes met heerlijke pesto couscous

Libanees brood met groenten
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 3 personen
  • **

Deze Libanese wraps zijn gevuld met een groenten mengsel van courgette, aubergine en paprika

Pasta met truffel roomsaus
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • **

Dit pasta recept met champignons en truffel is echt genieten en super makkelijk te maken!

Komkommer en geitenkaas hapjes
  • Hapjes
  • 15 min
  • 10 hapjes
  • **

Gezonde en frisse hapjes van komkommer met romige geitenkaas, walnoten en zongedroogde tomaat

Vegetarische roti met zoete aardappel
  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 4 personen
  • **

Deze vegetarische variant op de populaire Surinaamse roti is heerlijk gekruid.

Griekse panzanella salade
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 3-4 personen
  • *

Panzanella is een Italiaanse broodsalade maar ook heel lekker op Griekse wijze

Mihoensalade met tofu
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 3 personen
  • **

Deze vegetarische salade met romige tahin dressing is een heerlijke lichte maaltijd

Mexicaanse couscous salade
  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 2 personen
  • **

Kruidige couscous met een Mexicaanse twist van mais en avocado.

Kip ketjap salade
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • **

Deze heerlijke maaltijdsalade met sperziebonen en gemarineerde kip kun je ook makkelijk vegetarisch maken.

Bloemkool fritters
  • Bijgerecht
  • 45 min
  • 12 stuks
  • **

Deze lekkere bloemkoolkoekjes zijn lekker als lunch of bijgerecht en ideaal voor kids om extra groenten binnen te krijgen

Thaise quinoa salade
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • **

Deze maaltijd salade met quinoa heeft een Thaise twist door de frisse dressing en koriander

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×