Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Vegetarische recepten

Vegetarische recepten

De lekkerste vegetarische recepten op een rijtje zonder vlees die tevens geen ingewikkelde ingredienten bevatten en makkelijk te bereiden zijn. Perfect voor vegetariërs of voor als je een dagje geen vlees wil eten. Bijvoorbeeld pasta met groenten en geitenkaas, broodje falafel, risotto met courgette en noedels met tofu.

Hasselback aardappelen
  • Bijgerecht
  • 15 min + 50 min oventijd
  • 2 porties
  • *

Dungesneden krokante aardappeltjes in waaier vorm met kaas en boter uit de oven, leuk om als bijgerecht te serveren tijdens kerst

Zoete aardappel gratin
  • Bijgerecht
  • 25 min + 45 min oventijd
  • 3 personen
  • *

Prachtig bijgerecht van dunne plakjes zoete aardappel met room, kruiden en kaas uit de oven. Lekker bij vlees, vis of vega.

Tortilla wrap pizza
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 8 min oventijd
  • 8 stuks
  • *

Makkelijke en snelle pizza’s, ook wel tortizza genoemd, op basis van tortilla wraps belegd met groenten. Lekker als snelle lunch of lichte maaltijd.

Vegetarische stoofschotel
  • Hoofdgerecht
  • 60 min
  • 4 personen
  • *

Heerlijke goed gevulde stoofpot zonder vlees maar met champignons, wortel en aardappel

Pesto maken
  • Bijgerecht
  • 10 min
  • 1 kommetje
  • *

Maak met dit recept voor pesto in 10 minuten zelf deze heerlijke pesto met o.a. basilicum, Parmezaanse kaas en pijnboompitten, ook wel pesto genovese genoemd. Inclusief handige video!

Griekse aardappel stoof met sperziebonen
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 3 à 4 personen
  • *

Heerlijk snel eenpansgerecht van aardappels en sperziebonen in tomatensaus met een snuf kaneel en oregano

Havermout ontbijt met banaan
  • Ontbijt
  • 10 min
  • 1 persoon
  • *

Alle lekkere smaken van een bananenbrood in een havermout ontbijtje! Dat is dubbel genieten

Zuurkoolschotel met ananas
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 20 min oventijd
  • 2 à 3 personen
  • *

Lekkere ovenschotel van prei en gehakt onder een laagje aardappelpuree en zuurkool met ananas en gegratineerd in de oven

Geroosterde kikkererwten
  • Tussendoortjes
  • 10 min + 25 min
  • 1 kommetje
  • *

Krokante kikkererwten uit de oven met een licht pittig en kruidig laagje. Lekker als snack of over de salade of soep!

Pompoenrisotto
  • Hoofdgerecht
  • 60 min
  • 4 personen
  • **

Heerlijke smeuïge herfst risotto met geroosterde pompoen en parmezaanse kaas

Focaccia met tomaat
  • Hapjes en snacks
  • 25 min + 30 min oventijd + 45 min rijzen
  • 1 brood
  • **

Makkelijk basis recept voor het maken van een luchtige focaccia brood met tomaatjes en rozemarijn

Naanbrood maken
  • Bijgerecht
  • 30 min
  • 4 stuks
  • **

Maak snelle verse naanbroodjes met dit makkelijke recept waarbij je alles mengt en vervolgens de broodjes bakt in de pan.

Mexicaanse bloemkoolrijst
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 3 a 4 personen
  • **

Lekkere kruidig Mexicaans gerecht dat bijna geheel uit groenten zoals bloemkoolrijst, tomaat en maïs bestaat en bovendien koolhydraatarm is.

Geroosterde pompoen van de bakplaat
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 30 min oventijd
  • 2 personen
  • *

Supermakkelijke baketray uit de oven van kruidige plakken pompoen, paprika en geitenkaas met een worstje

Aardappelbrood met tomaat
  • Lunch
  • 30 min + 40 oventijd + 1 uur rijzen
  • 1 brood
  • **

Dit hartig brood op basis van aardappel en gedroogde tomaatjes is heerlijk als lunch of snack.

Pasta met paddenstoelen
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • **

Heerlijke vegetarisch pasta recept met paddenstoelen, spinazie in een romige saus van crème fraiche

Koolhydraatarme cannelloni bolognese
  • Hoofdgerecht
  • 60 min + 20 min oventijd
  • 3 à 4 personen
  • *

Een koolhydraatarme ovenschotel van courgette cannelloni gevuld met een bolognese saus op een romige bodem van spinazie en ricotta

Vegetarische groentesoep
  • Voorgerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • **

Deze goed gevulde groentesoep bevat extra veel groenten en geen vlees, daar knap je van op!

Pompoen pannenkoeken
  • Ontbijt
  • 30 min + 30 min oventijd
  • 8-10 stuks
  • **

Deze pannenkoekjes zijn een heerlijk verwen ontbijtje voor in het weekend. Lekker met de herfstige smaken van pompoen, kaneel en speculaaskruiden

Melanzane parmigiana
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 25 min oventijd
  • 2 personen
  • *

Heerlijk Italiaans recept voor melanzane parmigiana uit de oven met laagjes aubergine, mozzarella, tomatensaus en uiteraard Parmezaanse kaas

Japanse ramen soep
  • Hoofdgerecht
  • 50 min
  • 4 personen
  • **

Een vegetarische variant op de Japanse ramen, gevuld met noedels, paddenstoelen, paksoi en een gekookt ei

Champignonroomsaus
  • Bijgerecht
  • 20 min
  • 4 porties
  • *

Maak zelf heel makkelijk deze romige champignonsaus, lekker bij de pasta, schnitzel, stukje kip, varkenshaasje of groenten

Kumpir
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 60 min oventijd
  • 4 stuks
  • **

Deze Turkse kumpir is een gevulde aardappel met een romige, kazige aardappelpuree afgemaakt met verschillende toppings en een knoflooksaus van Turkse yoghurt

Preisoep met aardappel
  • Voorgerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • *

Heerlijk recept om zelf deze romige preisoep met aardappel te maken inclusief tips voor lekkere toevoegingen

Indische quiche
  • Hoofdgerecht
  • 40 min + 45 min oventijd
  • 6 personen
  • **

Quiche met een Indische twist van gekruid gehakt en diverse groenten op smaak gebracht met o.a. ketjap en sambal

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Seizoensrecepten met lekkere groenten en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, radijsjes, raapstelen en abrikozen. Probeer bijvoorbeeld de pasta met asperges of ga voor de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×