Vegetarische recepten

Vegetarische recepten

De lekkerste vegetarische recepten op een rijtje zonder vlees of vis. Perfect voor vegetariërs of voor als je een dagje geen vlees wil eten. Bijvoorbeeld pasta met groenten en geitenkaas, broodje falafel, of noedels met tofu. Bij recepten waar vlees wordt genoemd kun je deze gemakkelijk vervangen voor een gelijknamige vleesvervanger.

Tiramisu wentelteefjes
  • Ontbijt recept
  • 25 min
  • 4 stuks
  • *

Deze tiramisu wentelteefjes moet je echt een keer proberen! De lichte koffiesmaak, de romige mascarpone topping en het laagje cacao zorgen ervoor dat het lijkt alsof je een hap tiramisu neemt.

Paddenstoelen tartaar met hazelnoten
  • Voorgerecht
  • 15 min
  • 2 personen
  • *

Feestelijke paddenstoelentartaar met balsamico en gebrande hazelnoten. Dit leuke voorgerecht heb je binnen 15 minuutjes al gemaakt.

Citroen tiramisu met Limoncello
  • Nagerecht
  • 30 min + 4 uur opstijven
  • 6 personen
  • *

Deze variant op de tiramisu met citroen en limoncello is een heerlijke afsluiter van je diner. Hij is lekker fris van smaak waardoor hij wat lichter is en minder zwaar dan traditionele tiramisu. De basis zijn uiteraard lange vingers, mascarpone en slagroom aangevuld met Limoncello en citroenen. Dit recept is ook leuk om in glaasjes te serveren als feestelijke afsluiter van het kerstdiner.

Feestelijke Kerst salade
  • Voorgerecht
  • 25 min
  • 3 personen
  • *

Vier Kerst met een vleugje kleur en frisheid met deze feestelijke Kerst salade. De combinatie van de zachte mozzarella met de knapperige noten en frisse granaatappel is echt top en perfect bij een feestelijk diner. En hij is zo gemaakt!

Mini melanzane parmigiana
  • Voorgerecht
  • 35 min + 20 min oventijd
  • 6 stuks
  • *

Ontdek de Italiaanse keuken met dit eenvoudige mini melanzane parmigiana recept. Perfect voor een gezellige avond thuis, deze smaakvolle aubergine torentjes zijn een gegarandeerde hit.

Wellington bladerdeeg met zoete aardappel
  • Hoofdgerecht
  • 40 min + 35 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Op zoek naar een heerlijk vegetarisch gerecht dat zowel indruk maakt als heerlijk smaakt? Probeer dan deze wellington met een vulling van o.a. zoete aardappel, een creatieve twist op de klassieke wellington. Dit recept combineert het knapperige van bladerdeeg met de zoetheid van zoete aardappel en een mix van verse groenten en kruiden. Het is perfect voor een feestelijke gelegenheid of kerstdiner.

Pastinaak stamppot met balletjes
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 15 min
  • 3 personen
  • *

Een heerlijk recept voor de herfst: pastinaak stamppot met boerenkool. Met lekker veel groenten en vega gehaktballetjes met jus. Je kunt deze stamppot met vlees, vegetarisch of vegan maken.

Nasi taart
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 35 min minuten
  • 4 personen
  • *

Deze nasi taart is een quiche met Oosterse groenten en een creatieve twist op de klassieke nasi. Met knapperig bladerdeeg, verse wokgroenten en kruidig (vegetarisch) gehakt is dit een heerlijke avondmaaltijd.

Speculaas granola
  • Ontbijt recept
  • 5 min + 20 min
  • 8 personen
  • *

Heerlijke speculaas granola met walnoten, speculaas kruiden, pompoenpitten en amandelschaafsel. Een voedzaam ontbijtje dat je binnen 5 minuten in de oven hebt staan. Lekker met jouw favoriete yoghurt of kwark.

Speculaas bladerdeeg staf
  • Bakrecept
  • 15 min + 20 min oventijd
  • 8 stuks
  • *

Deze speculaas bladerdeeg staf maak je met Speculoos en bladerdeeg, twee dingen die ik ontzettend lekker vind! Je hebt deze Speculaas bladerdeeg staven al binnen 15 minuten in de oven staan. Een leuk hapje voor Sinterklaas en ideaal voor een gezellig avondje.

Pepersaus maken
  • Bijgerecht
  • 10 min
  • 4 personen
  • *

Maak in 10 minuten dit lekkere romige pepersausje makkelijk zelf zonder pakjes of zakjes. Met een aantal basisingrediënten maak je deze pepersaus voor 4 personen in een handomdraai. Lekker bij gegrild vlees, groenten en aardappels.

Gevulde speculaas
  • Tussendoortjes
  • 50 min + 30 min oventijd
  • 10 personen
  • *

Laat de geur van versgebakken speculaas je huis vullen met dit heerlijke recept voor gevulde speculaas. Met een knapperige korst, smeuïge amandelspijs en lekkere speculaaskruiden is dit een echte traktatie voor tijdens de koudere dagen.

Krokante gnocchi met dip
  • Hoofdgerecht
  • 5 min + 15 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Maak gnocchi eens op een andere manier zoals deze krokante gnocchi uit de Airfryer of Healthfryer. Heerlijk gekruid en goudbruin gebakken, lekker als hapje of bij het avondeten. Combineer ze met een frisse salade voor een compleet hoofdgerecht.

Tomatensoep met balletjes
  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Dit is voor mij heerlijk comfortfood: zelfgemaakte tomatensoep met balletjes. Lekker als lunch of avondmaal met wat verse broodjes. Of voeg wat soepgroenten toe voor een maaltijdsoep.

Rode pesto
  • Bijgerecht
  • 5 min
  • 1 bakje
  • *

Heerlijk basisrecept voor rode pesto van zongedroogde tomaten, gegrilde rode paprika, parmezaanse kaas en basilicum. Lekker bij de pasta, gegrilde groenten, sandwich of op vers gebakken (stok)brood.

Pasta met gorgonzola
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • *

Een makkelijke en smaakvolle pasta met gorgonzola. Deze pasta is lekker simpel: gekookte spaghetti in een romige saus van gesmolten gorgonzola kaas, spinazie, cherrytomaatjes en walnoten. Een beetje peterselie erover en klaar!

Havermoutpap met gebakken appel
  • Ontbijt recept
  • 15 min
  • 2 personen
  • *

Een romige havermoutpap met gebakken appel en pecannoten… Van dit recept krijg je toch meteen een herfstgevoel? Makkelijk om te maken, glutenvrij, plantaardig en zo onwijs lekker! En dan hebben we het nog niet gehad over de geur in huis…

Wraps met gyros
  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 8 stuks
  • *

Op zoek naar een snelle en smakelijke maaltijd? Probeer deze wraps met gyros! Met knapperige sla, hartige gyros en verfrissende tzatziki zijn deze wraps perfect voor een doordeweekse avond. Binnen 20 minuutjes heb je ze al gemaakt.

Pindasoep
  • Voorgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • *

Zin in een romige, smaakvolle soep die snel op tafel staat? Maak dan eens deze verrassend lekkere pindasoep die je eenvoudig zelf maakt. Deze soep ga je zeker vaker maken!

Chocolade koekjes
  • Tussendoortjes
  • 30 min + 15 min oventijd
  • 20 stuks
  • *

Dat is toch heerlijk, zelfgemaakte chocolade koekjes om uit te delen of lekker bij een kopje koffie of thee. Met maar 6 basisingrediënten heb je deze lekkere koekjes in een aantal eenvoudige stappen al gemaakt.

Pasta met gebakken feta
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 25 min oventijd
  • 2 personen
  • *

Deze populaire pasta met gebakken feta is een heerlijk mediterraans gerecht waar je gegarandeerd gelukkig van wordt. Met de tomaten, puntpaprika en feta uit de oven maak je een smaakvolle, romige saus.

Gebakken rijst (fried rice)
  • Bijgerecht
  • 20 min
  • 2 personen
  • *

Duik in de Aziatische keuken met deze snelle en lekkere gebakken rijst. Laat je verrassen door de smaakvolle eenvoud van rijst met knapperige groenten en een vleugje pit van de sambal.

Biet wellington
  • Hoofdgerecht
  • 20 min bereidingstijd + 35 min oventijd
  • 6 personen
  • *

De beef wellington is bij velen niet meer weg te denken uit het kerstmenu. Deze verrassende variant gemaakt van rode bieten, champignons en linzen is helemaal plantaardig en dus ideaal voor de vegetariërs en veganisten aan tafel.

Bladerdeeg kerstboom met pesto
  • Hapjes en snacks
  • 20 min + 20 min oventijd
  • 1 portie
  • *

Deze bladerdeeg boom met een vulling van pesto is leuk voor bij de kerstborrel of kerstbrunch. Je trekt er heel makkelijk lekkere stukjes van af. Dat wordt snoepen.