Mango ijs met kokos

Heerlijk romig zelfgemaakt ijs (zonder ijsmachine) met de tropische smaken van mango en kokos. De perfecte combinatie van frisse zomerse maken samen in één ijssmaak.

Nagerecht 15 min + 6 uur opstijven

ingrediënten

voor 4 porties

Benodigdheden

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Klop de slagroom met de poedersuiker net niet helemaal stijf.

  2. Schil de mango en snijd de pit er uit.

  3. Pureer de mango helemaal fijn (met een staafmixer of keukenmachine) en mix met de kokosmelk.

  4. Voeg het mangomengsel bij de slagroom en meng door elkaar samen met de geraspte kokos.

  5. Schenk het mengsel in een schaaltje of een bak en zet het in de vriezer en laat minimaal 6 uur opstijven.

  6. Tips: Haal de bak met mango ijs een paar minuten voor het serveren uit de vriezer zodat de makkelijk schepbaar is.

  7. Het is niet noodzakelijk om het mango ijs tijdens het bevriezen door te scheppen. Er ontstaan haast geen ijskristallen waardoor het ijs hard wordt. Maar voor een extra romig resultaat kun je het ijs 1 of 2 keer tijdens het bevriezen doorscheppen.

Heeft het gesmaakt?
115 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!