Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Ratatouille ovenschotel met aardappelschijfjes

Heerlijke groenteschotel met een laag verse ratatouille groentestoof afgedekt met een laag aardappelschijfjes en kaas

Ingrediënten

Bereiding

 Verwarm de oven op 200 graden. Verhit olijfolie op hoog vuur in een grote koekenpan. Bak de ui en knoflook 1 minuut en voeg de oregano, tijm en peterselie toe. Voeg daarna achter elkaar de paprika, courgette en aubergine in stukjes toe.Voeg na 5 minuten bakken de rode wijnazijn en de tomatenblokjes toe. Laat nog 10 minuten pruttelen en breng op smaak met peper en zout.

 Verdeel de ratatouille over de bodem van een ovenschaal. Dek af met een laagje aardappelschijfjes. Bestrooi de ratatouille ovenschotel met kaas. Zet ca 30 minuten inde oven.

 Tip: kook de aardappelschijfjes een paar minuten voor om ervoor te zorgen dat ze goed gaar zijn als ze uit de oven komen. Dit recept is ook ideaal om een restje ratatouille mee op te maken.

Ratatouille-ovenschotel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×