Ratatouille ovenschotel met aardappelschijfjes

Heerlijke groenteschotel met een laag verse ratatouille groentestoof afgedekt met een laag aardappelschijfjes en kaas

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

 Verwarm de oven op 200 graden. Verhit olijfolie op hoog vuur in een grote koekenpan. Bak de ui en knoflook 1 minuut en voeg de oregano, tijm en peterselie toe. Voeg daarna achter elkaar de paprika, courgette en aubergine in stukjes toe.Voeg na 5 minuten bakken de rode wijnazijn en de tomatenblokjes toe. Laat nog 10 minuten pruttelen en breng op smaak met peper en zout.

 Verdeel de ratatouille over de bodem van een ovenschaal. Dek af met een laagje aardappelschijfjes. Bestrooi de ratatouille ovenschotel met kaas. Zet ca 30 minuten inde oven.

 Tip: kook de aardappelschijfjes een paar minuten voor om ervoor te zorgen dat ze goed gaar zijn als ze uit de oven komen. Dit recept is ook ideaal om een restje ratatouille mee op te maken.

Ratatouille-ovenschotel
117 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x snelle curries

Groene curry met peultjes
Zelfgemaakte kip korma
Pompoencurry met linzen

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.