Ratatouille ovenschotel met aardappelschijfjes

Heerlijke groenteschotel met een laag verse ratatouille groentestoof van o.a. aubergine, courgette en paprika afgedekt met een laagje aardappelschijfjes en geraspte kaas.

Hoofdgerecht 30 min + 30 min oventijd

ingrediënten

voor 3 personen

Ratatouille:

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200° graden.

  2. Doe eerst al het snijwerk en ga dan verder. Snipper de ui. Pers de knoflook uit. Snijd de aubergine, courgette en paprika in ongeveer gelijke blokjes.

  3. Verhit olijfolie op hoog vuur in een grote koekenpan. Bak de ui en knoflook 1 minuut en voeg de oregano, tijm en peterselie toe.

  4. Voeg daarna achter elkaar de paprika, courgette en aubergine toe.

  5. Voeg na 5 minuten bakken de rode wijnazijn en de tomatenblokjes toe. Laat nog 10 minuten pruttelen en breng op smaak met peper en zout.

  6. Vet een ovenschaal in met (olijf)olie en verdeel de ratatouille over de bodem. Dek af met een laagje aardappelschijfjes.

  7. Bestrooi de ratatouille ovenschotel met kaas.

  8. Zet ca. 30 minuten in het midden van de oven.

  9. Tips: kook eventueel de aardappelschijfjes een paar minuten voor om ervoor te zorgen dat ze goed gaar zijn als ze uit de oven komen.

  10. Dit recept is ook ideaal om een restje ratatouille mee op te maken.

  11. Vervang de kaas of laat weg voor een overheerlijk vegan gerecht.

Heeft het gesmaakt?
175 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!