Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Ratatouille ovenschotel met aardappelschijfjes

Heerlijke groenteschotel met een laag verse ratatouille groentestoof afgedekt met een laag aardappelschijfjes en kaas

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

 Verwarm de oven op 200 graden. Verhit olijfolie op hoog vuur in een grote koekenpan. Bak de ui en knoflook 1 minuut en voeg de oregano, tijm en peterselie toe. Voeg daarna achter elkaar de paprika, courgette en aubergine in stukjes toe.Voeg na 5 minuten bakken de rode wijnazijn en de tomatenblokjes toe. Laat nog 10 minuten pruttelen en breng op smaak met peper en zout.

 Verdeel de ratatouille over de bodem van een ovenschaal. Dek af met een laagje aardappelschijfjes. Bestrooi de ratatouille ovenschotel met kaas. Zet ca 30 minuten inde oven.

 Tip: kook de aardappelschijfjes een paar minuten voor om ervoor te zorgen dat ze goed gaar zijn als ze uit de oven komen. Dit recept is ook ideaal om een restje ratatouille mee op te maken.

Ratatouille-ovenschotel

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

×