Ratatouille ovenschotel met aardappelschijfjes
Heerlijke groenteschotel met een laag verse ratatouille groentestoof van o.a. aubergine, courgette en paprika afgedekt met een laagje aardappelschijfjes en geraspte kaas.
30 M + 30 M oventijd
Ingrediënten
Voor personen
-
600 gr aardappelschijfjes
-
Handje geraspte kaas ( plantaardig )
Ratatouille:
-
1 rode ui
-
2 knoflooktenen
-
1 theelepel gedroogde oregano
-
1 theelepel gedroogde tijm
-
1 theelepel gedroogde peterselie
-
1 paprika
-
1 courgette
-
0.5 aubergine
-
1 theelepel rode wijnazijn
-
1 blik tomatenblokjes ( à 400 gram )
-
olijfolie ( om in te bakken )
-
Zout en peper
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven op 200° graden.
-
Doe eerst al het snijwerk en ga dan verder. Snipper de ui. Pers de knoflook uit. Snijd de aubergine, courgette en paprika in ongeveer gelijke blokjes.
-
Verhit olijfolie op hoog vuur in een grote koekenpan. Bak de ui en knoflook 1 minuut en voeg de oregano, tijm en peterselie toe.
-
Voeg daarna achter elkaar de paprika, courgette en aubergine toe.
-
Voeg na 5 minuten bakken de rode wijnazijn en de tomatenblokjes toe. Laat nog 10 minuten pruttelen en breng op smaak met peper en zout.
-
Vet een ovenschaal in met (olijf)olie en verdeel de ratatouille over de bodem. Dek af met een laagje aardappelschijfjes.
-
Bestrooi de ratatouille ovenschotel met kaas.
-
Zet ca. 30 minuten in het midden van de oven.
-
Tips: kook eventueel de aardappelschijfjes een paar minuten voor om ervoor te zorgen dat ze goed gaar zijn als ze uit de oven komen.
-
Dit recept is ook ideaal om een restje ratatouille mee op te maken.
-
Vervang de kaas of laat weg voor een overheerlijk vegan gerecht.
Heeft het gesmaakt?
178 stemmen
Ook lekker