Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Bloemkool broccoli curry

Vegetarische rode curry met maar 7 ingredienten zoals bloemkool, broccoli en krokante cashewnoten voor een lekkere bite

Ingrediënten
  • 1 eetlepel rode currypasta
  • 250 ml kokosmelk
  • 1 ui
  • 250 gr broccoli roosjes
  • Handje cashewnoten
  • 250 gr bloemkool roosjes
  • 200 gr rijst

Bereiding
Kook de broccoli en bloemkool 3 minuten voor in kokend water en giet daarna af. Snipper de ui en fruit aan in een (wok)pan. Voeg de currypasta toe en vervolgens ook de kokosmelk. Breng aan de kook en roer goed door elkaar.

broccoli_curry_01.jpg
broccoli_curry_02.jpg
broccoli_curry_03.jpg
broccoli_curry_04.jpg

Voeg de broccoli en de bloemkool roosjes toe en laat nog 10 minuten pruttelen. Schap af en toe om. Kook ook de rijst gaar. Voeg als laatste de cashewnoten toe aan de groentecurry. Serveer met de rijst.

Beoordeling (10 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart
  • Gebak en taart
Amandelstaaf

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst