Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

8 x pizza zonder pizzadeeg

Laatst deelde ik nog het basisrecept voor een pizzabodem met jullie. Maar als je weinig tijd hebt of geen zin om te wachten tot het deeg gerezen is dan heb ik nog een paar leuke en lekkere alternatieven:
 
 
Dit is een lekkere en snelle manier om een grote pizza te maken. Het turksbrood wordt lekker knapperig in de oven en je kunt de pizza ook in stukjes of punten snijden waardoor het lekkere partysnack wordt.
 

Door courgette fijn te raspen en te mengen met o.a een ei en kaas maak je een lekkere (glutenvrije) basis voor een pizza. En je krijgt extra veel groentjes binnen! Je kunt dit ook doen met bloemkool.
 

Naanbrood is vooral bekend uit de Indiase keuken. Door het naanbrood te besmeren met een saus en te beleggen met groente en bijvoorbeeld stukjes kip tandoori maak je snel een Indiase lunch.
 

Door een portobello te nemen als basis voor je pizza gebruik je bijna alleen maar groente in dit gerecht, lekker licht en gezond!

 

Tortilla wraps zijn heel dun en worden lekker knapperig in de oven. De volkoren variant vormt in combinatie met lekker veel groente een goede basis voor een gezonde en lichte maaltijd.
 

Van pitabrood kun je leuke mini pizza’s maken. Ook ideaal om samen met de kinderen te beleggen (bijvoorbeeld gezichtjes) en daarna op te eten.
 

Deze leuke en gezonde hapjes maak je op basis van plakjes courgette en een topping van tomatensaus of pesto en kaas waardoor ze echt naar pizza smaken.
 

Heb je geen geduld om het pizzadeeg te laten rijzen, maak dan een plaattaart met een knapperige bodem van bladerdeeg. Ook lekker met bijvoorbeeld spinazie en zalm.
 

Reacties

Laat je reactie achter

Sharon Schlenter 16 januari 2016 om 13:28

Ik maak ook wel eens tortizza's en dat is zo lekker! Met jouw receptjes kan ik weer lekker verder experimenteren.

Beantwoorden

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×