Budget recept: Vegetarische tortellini ovenschotel

Een heerlijke Italiaanse ovenschotel vol met groenten, een beetje pit en romige gesmolten mozzarella.

Tortellini maakt dit recept net even wat anders dan de normale ovenschotel, want de gevulde pasta geeft extra veel smaak. Door het gerecht even in de oven te bakken, smelt de mozzarella er heerlijk overheen. Dit allemaal perfect onder de grens van een budget recept. Ook is het recept makkelijk te verdubbelen voor meer personen.

De recepten uit deze budgetreeks kosten niet meer dan 2 euro per persoon. De prijzen bij de recepten zijn meestal gebaseerd op die van de Jumbo en AH. Waarschijnlijk kun je de recepten nog goedkoper maken door bepaalde aanbiedingen of bijvoorbeeld de groenteboer.

De totale kosten van dit recept: € 3,99 : 2 = € 2 p.p.

Vegetarische Tortellini ovenschotel

HOOFDGERECHT – 40 MINUTEN – 2 PERSONEN

Ingrediënten
200 gr wortel €0,43
150 gr erwtjes, diepvries  €0,28
1 ui €0,10
2 teentjes knoflook 0,05
400 gr blokjes tomaat uit blik 0,49
250 gr tortellini of tortelloni 2,05
1 bol mozzarella 0,59

In huis:
Chilipoeder
Olijfolie
Peper en zout
100 ml water
Optioneel: 5 gr verse basilicum

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Breng water aan de kook en kook de tortellini volgens de aanwijzingen van de verpakking. Spoel daarna af met koud water. Snipper de ui, hak de knoflook, schil de wortel en snijd deze in blokjes. Verhit olie in de pan en fruit de ui en knoflook aan. Voeg na ongeveer 2 minuten ook de blokjes wortel toe. Bak dit ongeveer 5 minuten mee en voeg dan de tomatenblokjes toe met 100 ml water. Breng op smaak met peper, zout en een snuf chilipoeder.

tortellini ovenschotel www.leukerecepten.nl
tortellini ovenschotel www.leukerecepten.nl
tortellini ovenschotel www.leukerecepten.nl
tortellini ovenschotel www.leukerecepten.nl

Laat ongeveer 10 minuten op het vuur staan, voeg dan de doperwten en afgekoelde tortellini toe. Meng dit goed. Snijd de mozzarella in stukjes en scheur de basilicum fijn. Voeg de helft van de basilicum toe aan de pasta. Verdeel de pasta met saus in een ovenschaal, strooi de mozzarella eroverheen en bak ongeveer 10 minuten in de oven of tot de mozzarella gesmolten is. Serveer de ovenschotel met de overgebleven basilicum.

Dit recept is gemaakt door Jaimy

Bewaar
Print
Deel
Lekker & gezond 3 x lekkere zomerse lunch salades + tips

Reacties

Laat je reactie achter

Lianne 18 maart 2019 om 10:01

Het ziet er heerlijk uit, wat voor vulling zit er in de tortellini?

Beantwoorden
Raya 7 mei 2019 om 17:52

Hallo, Dat is ravioli, totellini is kleiner

Beantwoorden

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.