Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Budget recept: Vegetarische tortellini ovenschotel

Een heerlijke Italiaanse ovenschotel vol met groenten, een beetje pit en romige gesmolten mozzarella.

Tortellini maakt dit recept net even wat anders dan de normale ovenschotel, want de gevulde pasta geeft extra veel smaak. Door het gerecht even in de oven te bakken, smelt de mozzarella er heerlijk overheen. Dit allemaal perfect onder de grens van een budget recept. Ook is het recept makkelijk te verdubbelen voor meer personen.

De recepten uit deze budgetreeks kosten niet meer dan 2 euro per persoon. De prijzen bij de recepten zijn meestal gebaseerd op die van de Jumbo en AH. Waarschijnlijk kun je de recepten nog goedkoper maken door bepaalde aanbiedingen of bijvoorbeeld de groenteboer.

De totale kosten van dit recept: € 4,00 : 2 = € 2 p.p.

Vegetarische Tortellini ovenschotel

HOOFDGERECHT – 40 MINUTEN – 2 PERSONEN
 
Ingrediënten
200 gr wortel
150 gr erwtjes, diepvries
1 ui
2 teentjes knoflook
400 gr blokjes tomaat uit blik
250 gr tortellini
5 gr verse basilicim
1 bol mozzarella

In huis:
Chilipoeder
Olijfolie
Peper en zout
100 ml water

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Breng water aan de kook en kook de tortellini volgens de aanwijzingen van de verpakking. Spoel daarna af met koud water. Snipper de ui, hak de knoflook, schil de wortel en snijd deze in blokjes. Verhit olie in de pan en fruit de ui en knoflook aan. Voeg na ongeveer 2 minuten ook de blokjes wortel toe. Bak dit ongeveer 5 minuten mee en voeg dan de tomatenblokjes toe met 100 ml water. Breng op smaak met peper, zout en een snuf chilipoeder.

Laat ongeveer 10 minuten op het vuur staan, voeg dan de doperwten en afgekoelde tortellini toe. Meng dit goed. Snijd de mozzarella in stukjes en scheur de basilicum fijn. Voeg de helft van de basilicum toe aan de pasta. Verdeel de pasta met saus in een ovenschaal, strooi de mozzarella eroverheen en bak ongeveer 10 minuten in de oven of tot de mozzarella gesmolten is. Serveer de ovenschotel met de overgebleven basilicum.

Dit recept is gemaakt door Jaimy

3 x koolhydraatarm
  • Hoofdgerecht
Kip ketjap salade
  • Hoofdgerecht
Gevulde aubergines met gehakt
  • Hoofdgerecht
Enchilladas van courgette
Laat hier je reactie achter
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Reacties (0)

gezonde recepten

Verzameling met makkelijke en gezonde recepten die niet alleen goed voor je zijn maar ook vooral lekker en leuk! Want gezond hoeft echt niet saai of minder smakelijk te zijn. En deze recepten bevatten bovendien veel groenten, vezels, vitamines en voedzame ingredienten, precies wat jij nodig hebt. Van gezonde ovenschotels tot ontbijtjes en verantwoorde snacks.

Parelcouscous met broccoli en zalm
Courgette spaghetti met halloumi
Salade met gerookte zalm en aardappeltjes
Quinoa soep met zoete aardappel
Courgettespread